ELTE-s siker az ACM/ICPC versenyen

2015. október 18-án rendezték meg az ACM/ICPC nemzetközi programozási verseny magyarországi válogatóját az ELTE Informatikai Karán. Idén hat csapat indult az egyetem színeiben, melyeknek tagjai az Informatikai és a Természettudományi Kar hallgatói, illetve középiskolások közül kerültek ki. A hagyományokhoz hűen az élmezőnyben végeztek: első helyezett lett az ELTE Sparrows, második az ELTE Padaszok és harmadik az ELTE Digital Hammer. A versenyzők ezzel az eredménnyel bejutottak a novemberi, zágrábi rendezésű regionális fordulóba.

A középiskolásokat egy tehetséggondozó rendszer segítségével válogatták ki, amelyet az ELTE és az NJSZT (Neumann János Számítógép-tudományi Társaság) több mint 30 éve működtet. Olyan diákokat választottak, akik hazai és külföldi rendezésű középiskolás versenyeken már több alkalommal értek el kiemelkedő eredményeket.

Az országos válogató eredményei a következők:

1. ELTE Sparrows

2. ELTE Padaszok

3. ELTE Digital Hammer

4. ELTE emigránát

5. BME HBC

6. ELTE CsakVégre

7. BME 1337

8. ELTE Szprájt

Az ACM (Association for Computing Machinery) az egyik legrangosabb és legnagyobb informatikai társaság, amely 1977 óta rendezi meg évente nemzetközi programozási versenyét. A háromfős csapatoknak három fordulóban (országos, regionális–közép-európai, világdöntő) kell helytállniuk. A döntőt 2016. május közepén a thaiföldi Phuketen tartják majd, ahol az előző évekhez hasonlóan körülbelül 100 ország mintegy 2000 egyetemének versenyzői vetélkedhetnek egymással.

Forrás: elte.hu

Kép forrása: asmarterplanet.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]