Közönségtalálkozó a kétszeres César-díjas író-rendezővel

Filmrajongók figyelem! A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain Budapestre látogat első rendezésének, a Cowboyok című film premier előtti vetítésére. Thomas Bidegain neve egyébként a Rozsda és csont vagy a Próféta című filmekkel kapcsolatban lehet ismerős, hiszen ő írta mindkét filmet. Október 9-én minden érdeklődőnek lehetősége lesz találkozni a rendezővel! Egy ilyen közönségtalálkozót nem érdemes kihagyni, mivel bárki szabadon társaloghat és eszmét cserélhet a forgatókönyvíróból lett rendezővel.

A Mozinet filmnapok keretei között látható Cowboyok (melyről kritikánkat is olvashatjátok) vetítése az Urániában lesz, pénteken 18 órától. Főszereplője tinédzser lányát keresi, aki elhagyta a családot egy muszlim fundamentalista fiúért. Országokon, majd kontinenseken keresztül követi a lányt, egész életét ennek szentelve.

A film világpremierje Cannes-ban, a Rendezők Kéthete szekcióban tartották, ahol a Bidegain által írt Dheepan – Egy menekült története (melyről szintén írunk kritikát) Arany Pálma díjat nyert. Dheepan, az egykori harcos, egy fiatal nő és egy kislány segítségével elhiteti a hatóságokkal, hogy ők hárman egy csapatot alkotnak, hogy elmenekülhessenek Sri Lanka háború sújtotta térségéből. Európába érve egy Párizs melletti lakótelepen kapnak esélyt az újrakezdésre.

bidegain

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]