Hol volt, hol nem volt….egy hatalmas játszótér

Lassan mindenki végez a vizsgáival, és mindenkinek eljön a NYÁÁÁÁÁR, adunk nektek egy programötletet. Két fesztiválozás között, egy kis kikapcsolódás, gyermeklelkűek előnyben!

A Holnemvolt Park régen a Vurstli és az Angolpark immáron egybeolvasztott területén, a megszűnt Vidámpark helyén található, melyet megkapott a Fővárosi Növény- és Állatkert, és létrehozott egy függetlenül (is) működő parkot, mely 2014-ben nyitotta meg kapuit a látogatók számára.

A műemléki vidámparki játékok közül megmaradt a hullámvasút, a szecessziós lovas körhinta és a mesecsónak is, ennek óriási Gulliver-szobrát idén állították fel újra. Az eredeti szobor helyreállítására sajnos nem volt lehetőség, Székely Kata szobrászművész  alkotta újra korabeli képek alapján. A játékok zsetonokkal működnek, a hullámvasút például 2 zseton, ez 400 forintnak felel meg. A hullámvasút alatti kiállítótérben pedig különböző időszaki kiállításokat is rendeznek: Július 6-tól október 31-ig az Árpád-házi királyok panoptikumát lehet megtekinteni.

Mivel itt az állatkertről is szó van, láthatunk ékszerteknősöket, struccot, flamingókat, lovakat, tevét, tengerimalacok számára felépített kisvárost és vaddisznót is, sőt, ha szerencsés időszakban megyünk, megleshetjük csíkos kicsinyeit.

Az állatsimogatót is áthozták az összes pofátlan, ámde mégis szerethető kecskével. Hasonló módon közelebb kerülhetünk az alpakákhoz és a félénkebb dámszarvasokhoz is,  továbbá a céllövölde és a kalandpálya mellett hatalmas játszótereket alakítottak ki a gyerekek számára.

Mindezeket teljesen pénztárcabarát jegyárak mellett tehetjük meg, személyenként ötszáz forintért. Vannak étkezési lehetőségek is, például a Lacikonyha.

A Park folyamatosan fejlődik, a tavalyi megnyitó óta is sok változás tapasztalható. Viszont véleményem szerint a marketingen lenne mit fejleszteni, ugyanis még mindig nagyon kevesen ismerik.

A Holnemvolt Park szerintem ugyan gyermekes családok részére a legmegfelelőbb program, de valószínűleg mi is gyermeki infantilizmussal hajkurásszuk a kis kecskéket az állatsimogatóban.

A létesítmény egy hatalmas játszótér, melyben minden korosztály hasznos időt tölthet el.

 

Forrás: Kép: minimatine.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]