“Nem egyéjszakás könyvtár!”

Június 20-án este hattól ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Éjszkája! Az Egyetemi Könyvtár újfent csatlakozik az egész országon átívelő programsorozathoz, és egészen éjjel egyig várja a lelkes látogatókat.

A „Nem egyéjszakás könyvtár!” névre keresztelt rendezvényre –mint az összes többire- karszalag ellenében lehet belépni, illetve a könyvtár programjainak egy része regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt, karszalagot venni pedig az Egyetemi Könyvtár információs pultjánál tudtok.

Regisztrálás után pedig olyan rövid programokon vehettek részt, ahol bevezetnek a digitalizálás vagy a restaurálás rejtelmeibe, eredeti erdélyi magyar muzeális dokumentumokat is megtekinthettek, illetve (ehhez csak helyszíni jelentkezés szükséges) sétálhattok különleges értékű folyóiratok között –mindezeket persze szakértő tárlatvezetéssel körítve.

Ne hagyd otthon a kistesódat sem, hiszen „Betűk Világa” címen részt vehettek egy kézműves foglalkozáson, hogy közben a MedveCukor Jazz Band kétórás koncertje szolgáljon zenei aláfestésként ténykedéseteknek! Folyamatos program emellett még a „Végtelen könyvtár” – egy kiállítás Rosta József munkáiból.

Érdemes tehát idén is éjszakai baglyokká változni, és „elrepülni” a Múzeumok Éjszkájára, mert az Egyetemi Könyvtár mellett a BTK-n is színes programok várnak!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]