Az ELTE együttműködési megállapodást kötött három múzeummal

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), a Néprajzi Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kara (BTK) február 3-án, Budapesten.

Dezső Tamás, a bölcsészkar dékánja elmondta, hogy most egy régóta meglévő együttműködés kapott új formát. A hallgatók így még szervezettebb keretek között szerezhetnek múzeumi gyakorlatot.

Csorba László, az Magyar Nemzeti Múzeum elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy egy igazán jól felépülő intézménynek keresnie kell azokat a formákat, amelyek már a tanulás időszaka alatt lehetővé teszik a leendő szakembereknek a gyakorlati tudás megszerzését.

Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum elnöke kiemelte: a szerződéssel négy intézmény tesz hitet a jövő mellett, és hosszú távon gondolkodva olyan múzeumi szakembereket, muzeológusokat és tanárokat képeznek, akik a jövő generációit formálják majd.

A Néprajzi Múzeum elnöke, Kemecsi Lajos szerint a Néprajzi Múzeum egy új múzeumtípust kíván megvalósítani, amiben alapvető jelentősége van a felsőoktatásban való szerepvállalásnak.

A szerződés szerint a múzeumok képzési helyként működnek közre az Egyetem közgyűjteményi munkához kapcsolódó tárgyainak oktatásában. Ennek keretében a hallgatók szakmai gyakorlatot teljesítenek a múzeumokban.

Kép: www.szombat.org

Forrás: www.edupress.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]