Menj az Ördögbe!

Pontosabban: menj az 5. Ördögkatlan Fesztiválra, legalábbis akkor mindenképp, ha valami igazi nyári összművészeti, színes, színházas, zenés kalandorkodásra vágysz.

Füvön mezítláb szaladgálós, MűvVölgy-alapötletből induló dolog ez, kezdve a Bárka Színház lehorgonyzásával, bezárólag Törőcsik Mari és az elhunyt Cseh Tamás fővédnökségéig – nemcsak tarisznyás, sálas, ideáltipikus bölcsészeknek.

S ha már a Bárkát említettük, kezdjük velük a sort, lesz itt Mulatság, kihagyhatatlanul Kapával, Pepével, Rémusszal, ahogy kell; Borisz Akunyin Sirálya; no meg a Vidovszky György rendezte East Balkán… A Katlan különböző bugyraiban feltűnnek válogatott játszók és csepűrágók: Göttinger Pál A telefondoktorban; A Szakkör-FÜGE-Vígszínház trió hozza A pestist; a Nézőművészeti Kft a Vakságot;  a Katona József Színház Hullám és gumikötél címszó alatt szerepel; a kaposvári Csiky Gergely Színház zenés vásári komédiát ránt elő a tarsolyából méghozzá A helység kalapácsa képében; és ki ne felejtsük a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium  drámatagozatosait, akik bemutatnak a közönségnek: Rejtő Jenő Csontbrigádja és A halálratáncoltatott lány kerül ki többek között a kezeik közül. Az egyik bugyorban feltűnik Caligula helytartója; sőt Helené is; a másik bugyorban lesz Mese a Négyszögletű Kerek Erdőről; a harmadikban francia bűvészek, magyar bohócrevü; aztán természetesen külön bugyor az irodalomban vétkezőknek rockzenés irodalmi skizóval, Háy Jánossal, Artner Szilvia Sissoval, Beck Zolival…

Minden, ami szem-szájnak ingere; és a sorolást ezzel még csupán alig kezdtük el. Aki nem hiszi, járjon utána: itt.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]