Ajtósi Napok vágatlanul

Egy kellemes felolvasó esttől a kőkemény pogózásig, így jellemezhetném leginkább az idei Ajtósi Napokat, ahol egyetlen póló sem maradt szárazon, sőt… hol vannak a pólók?

A hétfői EZF és a keddi Városligeti Kalandtúra, valamint az esti karaoke kellően felfokozta a hangulatot és a társaságot ahhoz, hogy tudjam, a szerdai nap ennél csak nagyobbat fog szólni. Ráadásul a Paddy and the Rats koncertjei sem arról híresek, hogy a közönség melankolikus zenére észt néptáncot jár. De itt aztán minden volt, csak melankólia nem.

Az utolsó megmérettetés alkalmával csatlakoztam a szicíliai maffiához, akik bajuszosan, amolyan igazi olasz digó stílusban, elegánsan feszítettek Clint Eastwood oldalán a hátsó kertben várva a feladatot, aminek a jelmezbál szerves része volt. Így fordulhatott elő az is, hogy elsétált mellettünk az erősen Jack Sparrowra és Nagy Feróra hajazó Pamela Anderson, piros melltartóban, bőrkabátban, egy törölközővel a derekán, miközben 3 lány győzködte, hogy vegye le a felsőjét. De a pontot az i-re az tette fel, amikor egy törölközőbe csavart, ugrándozó Pikachu ment el mellettem és azt kiabálta, hogy „Pikachu tedd a dolgod!”. Feladat volt továbbá az is, hogy az élethű szereplőkkel egy rövid epizódot adjanak elő a csapatok a megadott filmes kategóriákban. A könnyeimmel küszköve fuldokoltam a nevetéstől, amikor Pam és Clint egy liftben rekedve ölték egymást és a zombivá vált Teletubie lemészárolt egy meleg kalózt. A csapatok fantáziája hihetetlen volt, még akkor is a rögtönzött előadások hatása alatt álltam, amikor elindult a toronyfutás és mindenki visszafojtott lélegzettel várta, hogy ki ér fel hamarabb a kollégium 9. emeletére.

A versenyek végeztével pedig kezdődhetett a hajnalig tartó mulatozás, közben pedig a szervezők összeszámolták a pontokat. A kollégium auláját ellepték a skót kockás szoknyát és bakancsot viselő srácok, a zöld pólós erősen koboldokra hasonlító egyének, majd mindenki betódult a koncertterembe, ahol a Paddy and the Rats tüzelte tovább a hangulatot. Azt hiszem, nem túlzok, amikor azt mondom, hogy kőkemény volt a buli a javából. Már az első ütemek leütésére olyan tánc kezdődött, ami azonnal eltiport mindenkit, folyt a sör és az izzadság, a teremben pedig vágni lehetett a meleget. Ennek köszönhetően a társaság jó néhány tagja póló nélkül folytatta a pogózást. A közönség és a zenekar is tombolt.

Az eredményhirdetés után, – pedig Dj Mathias vette át az irányítást a színpadon, hogy a felélénkült tömeg hajnalig rophassa.

A szervezés profi volt, a felkészültségben sem volt hiba, jövőre Veletek ugyanitt.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]