Online oktatással indul a tavaszi félév

Online veszi kezdetét a második félév az ELTE-n, tekintettel a járvány ötödik hullámára. A hallgatói hiányzásokra az általános szabályok vonatkoznak, a kollégiumok továbbra is a szokásos rendben működnek. Legkorábban márciusban ülhetünk vissza az iskolapadba.

2022. január 20-án adta ki az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület azt a tájékoztatót, amely az egyetemi polgárok védelmében hozott legújabb intézkedéseket tartalmazza. A tájékoztató alapján az ELTE a 2021/22-es tanév második félévét online indítja el. Mivel az átoltottság szinte teljes körű az egyetem oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai és hallgatói körében, az ELTE bízik abban, hogy az egyetemi közösséget érintően a koronavírus-járvány újabb hulláma megelőzi majd az országos tendenciákat, továbbá reméli azt is, hogy a félév második felében már nem lesz meghatározó befolyása, így legkorábban három hét elteltével vissza lehet térni a jelenléti oktatási formához. A váltás időpontjáról az egyetem külön tájékoztatót ad majd ki, az áttéréshez pedig egy hét felkészülési időt is biztosít.

A hallgatói hiányzásokkal kapcsolatban nem történt változás, ezekre továbbra is az általános szabályok vonatkoznak, valamint a kollégiumok is a szokásos rendben működnek. A szakmai gyakorlatok személyes jelenléttel is végezhetők, amennyiben a gyakorlóhely így rendelkezik.

Az Egyetem vezetése felszólítja az összes egyetemi polgárt az alapvető egészségügyi szabályok betartására, az egyetem közösségi tereiben történő szabályos maszkviselésre. Emellett kérik, hogy az ELTE-t csak egészséges, a koronavírus vagy influenza okozta megbetegedés tüneteit nem mutató személyek látogassák.

Forrás: elte.hu

Képek forrása: fizetesek.hu, netportal.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]