Keresztféléves mesterképzések az ELTE-n

Az ELTE több kara és intézete is meghirdetett mesterképzéseket az idei keresztféléves felvételi eljárásban. A februárban induló szakokra 2020. november 15-ig lehet jelentkezni. A felvételizők a felvi.hu-n keresztül vagy postai úton is beadhatják jelentkezésüket.

1. Gazdálkodástudományi Intézet

Az intézet nappali és részidős mesterképzéseket is meghirdetett. Marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, pénzügy, számvitel, vezetés és szervezés szakokra jelentkezhetnek a hallgatók. A Master of Business Administration képzés csak önköltséges, levelezős formában fog indulni. A felvételhez az írásbeli vizsga teljesítése, valamint a szakmai és motivációs beszélgetésen való részvétel szükséges.

2. Informatikai Kar

Az informatika világa iránt érdeklődőket a kar két képzési helyszínen is várja. Budapesten autonómrendszer-informatikus képzés kezdődik februártól. Programtervező informatikus szak egyaránt indul Budapesten és Szombathelyen is. Előbbi helyen csak magyar nyelvű, nappali vagy részidős képzésre, míg az utóbbin az angol nyelvű, nappali képzésre lehet felvételizni. A szakra szóbeli vizsgával be lehet kerülni.

3. Tanárképző Központ

A keresztféléves felvételi során a gyógypedagógia tanár három féléves, levelező munkarendű mesterszakra lehet jelentkezni, mely államilag támogatott és költségtérítéses formában is indul. Ennél a képzésnél nincs személyes megjelenést igénylő vizsga.

4. Társadalomtudományi Kar

A kar kulturális antropológia mesterképzését angol és magyar nyelven is meghirdették, a jelentkezők szóbeli vizsgával nyerhetnek felvételt.

5. Természettudományi Kar

Az anyagtudomány és a környezettudomány mesterképzést angol nyelven indítja a kar, a vegyész mesterszak esetében magyar és angol nyelvű képzésre is lehet jelentkezni. A felvétel vizsgához kötött, az anyagtudomány mesterképzés esetén felvételi vizsga várható, a többi szak szóbeli vizsgát szervez.

Az elektronikus jelentkezés és a dokumentumok feltöltésének határideje 2020. november 15. Utóbbiak szükség esetén postai úton is beküldhetők a következő címre: „2021. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi jelentkezés” Oktatási Hivatal, 1443, Budapest, Pf. 220.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-ig kell rögzíteni, ezt követően még öt napig lesz lehetőség a  hitelesítésre. A ponthatárokat várhatóan 2021. január 25-én hirdetik ki.

Forrás: felvi.hu

Képek forrása: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]