Terjeszkedik a Testnevelési Egyetem

Várhatóan 2018 és 2022 között kibővítik, illetve fejlesztik a Testnevelési Egyetemet a Déli Pályaudvarhoz tartozó üzemi területeken. A korábbi tervekkel szemben azonban, mégsem bontják le a budai pályaudvart.

A Testnevelési Egyetem számos új sportlétesítménnyel gazdagodik majd, többek között új sportcsarnok, jégpálya és fedett teniszpályák épülnek. A sportlétesítmények egy része nem a vasúti sínek között terül majd el, így ezek nem is okoznak majd problémát. Az extrémsport-pálya, játszótér, és futókör kialakítása azonban a Déli pályaudvar üzemi területén történik majd.

A Déli vonatközlekedésben betöltött szerepét – az építkezés idejére – a Kelenföldi pályaudvarnak kell majd átvenni, ahogyan erre volt már példa korábban is. A sínek között, fölött rengeteg más újítást is terveznek: gyalogos hidakat, rámpákat és lépcsőket alakítanak majd ki.

A Testnevelési Egyetem a közeljövőben óriási fejlődésen eshet át, ugyanis a kormány több mint 44 milliárd forintot szán az új létesítmények megépítésére.

 

Szöveg: Kovács Zsófia

Forrás: eduline.hu, portfolio.hu

Kiemelt kép: Várnegyed Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]