InduI a diákhitel-igénylés

Első körben egészen szeptember 15-ig igényelhetitek meg a diákhitelt az őszi félévre, tanulmányaitok költségeinek fedezésére vagy szabad felhasználásra. A Diákhitel I. esetében az első utalások várhatóan októberben érkeznek.

Képzési formától függetlenül, 3,75%-os kamattal juthatnak a 40 év alatti hallgatók a szabad felhasználású Diákhitel I.-hez; a 2%-os kamatú Diákhitel II.-t önköltséges képzésben résztvevők kérhetik, képzési díjuk kiegyenlítésére – közölte a Diákhitel Központ.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású Diákhitel II. felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. A Diákhitel I. bármire szabadon felhasználható: legyen szó albérletről, laptopról, nyelvvizsgáról vagy akár a mindennapi megélhetésről. A Diákhitel II. viszont kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel.

Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, azaz szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá az igényelt összeghez, amely a Diákhitel I. esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel II. esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten is lehetőség van. Az ily módon kitöltött adatlap a Diákhitel Központtal együttműködő pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahelyeken, valamint a Diákhitel Központ Személyes Ügyfélszolgálatán adható le. A tanév kezdetén a társaság személyes ügyfélszolgálatai a gyorsabb ügyintézés érdekében még több ügyintézővel várják a hallgatókat.

A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén, az érdeklődők kérdéseit a Diákhitel hivatalos Facebook-oldalán keresztül is fogadja a társaság.

Forrás: eduline.hu

Kép: nol.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]