Van egy jó ötleted?

Az ELTE Innovációs Központ meghosszabbította a határidőt Innovatív Hallgatói Ötletpályázatára. A pályázat célja, hogy beindítsa, támogassa az ELTE graduális, illetve posztgraduális képzésén részt vevő hallgatók egyedi, új, innovatív ötleteit, projektjeit.

Az ELTE Innovációs Központ célja, hogy a hallgatók, illetve doktoranduszok ötleteit, projektjeit, terveit hasznos – és piacképes – megoldássá formálja, származzon az bármely tudományterületről. Lehet ez akár technológiai fejlesztés az informatikai vagy természettudományokban, vagy akár szociológia, szociálpolitika, közgazdaságtan vagy a bölcsésztudományok területén elért új kutatási eredmények gyakorlati alkalmazása az élet bármely területén, beleértve az innovatív kutatási módszereket is.

A pályázatok benyújthatók egyénileg és csoportos formában is. Egy pályázó pedig több pályázatot is benyújthat! Egyéni pályázóknak aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük az ELTE-n. Csapatban történő jelentkezés esetén feltétel, hogy a csapatvezető ELTE-s aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen, a társpályázók lehetnek más felsőoktatási intézmény hallgatói és/vagy az ELTE oktatói is.

A kiválasztásnál fontos szerepet játszik az ötlet újszerűsége, innovációtartalma és megvalósíthatósága; szűrő feltétel továbbá a társadalmi elfogadottság is. Ha van ilyen ötleted, vagy már el is kezdtél rajta dolgozni, most megkaphatsz minden további segítséget a megvalósításhoz!

A saját ötleten alapuló pályázatok mellett idén lehetőség nyílik az üzleti szférából származó, konkrét céges problémákhoz kapcsolódó megoldások kidolgozására is!

Az ELTE Innovációs Központ által legsikeresebbnek ítélt pályaművek (tervezetten I.–III. helyezett) várhatóan 50.000–500.000 Ft közötti díjazásban részesülhetnek. A díjazott ötletpályázatok támogatásának tervezett összértéke: 1.000.000 Ft. A pénzbeli támogatás (ösztöndíj kifizetés) az ötletet díjazza és annak továbbfejlesztése céljából szabadon felhasználható. Az Innovációs Központ a pénzjutalom mellett szakmai tanácsadási szolgáltatást is biztosít a nyertes ötletek továbbfejlesztésre.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. július 5.

Bővebb információkat a pályázásról – illetve a további díjakról – a teljes pályázati felhívásban találsz! (PDF)

Útmutató a pályázati felhíváshoz (PDF)

ELTE Innovációs Központ

Fejléckép: 9m Consulting

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]