Ki lesz a következő EHÖK-elnök?

Mint arról korábban beszámoltunk, az ELTE HÖK elnöksége kiírta az ELTE HÖK elnökének és tisztségviselőinek megválasztására vonatkozó felhívást. A jelentkezési határidő május 30., a tisztújító küldöttgyűlés június 1-én lesz. Ketten biztosan indulnak az elnöki pozícióért, Sujtó Attila és Lados Tamás – az elnökválasztás menetéről és az ő előzetes terveikről olvashattok cikkünkben.

Sujtó Attila az ELTE HÖK Kabinetének kommunikációs alelnöke, egykori BTK HÖK-elnök. Lados Tamás a tudományos alelnök a Kabinetben, továbbá a KolHÖK elnökségének a tagja, alumniért és továbbképzési ügyekért felelős referens, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumban a BTK Diákbizottság elnöke, a Kollégiumi Diákbizottság gazdasági referense.

Az ELTE HÖK Alapszabálya módosult, most már az elnöki pozícióra pályázóknak az induláshoz a programot bemutató pályázat leadása mellett a képviselt hallgatók 2%-ának ajánlása is szükséges – azaz ne lepődjetek meg, ha valaki az aláírásotokat kéri, hogy indulhasson HÖK-elnöknek.

Sujtó Attila már elkezdte gyűjteni az aláírásokat, Lados Tamás ennek megkezdését május elejére tervezi, mivel akkor szándékozik közzétenni az elnöki programját is, és fontosnak tartja, hogy a hallgatók szakmai alapon döntsenek a támogató aláírásuk megadásáról.

S hogy melyikőjüknek mi lesz a célja elnökként? Lados Tamás tervezi „egy sokkal kötetlenebb kapcsolat kialakítását a HÖK vezetése és a hallgatók között, mely a közügyek iránti érdeklődés és aktivitás megnövekedését eredményezi.” Ennek egyik állomása egy igényfelmérés lenne, hiszen „egy hallgatói érdekképviseleti szerv számára a célt a hallgatói igények, szükségletek adják meg.” És „hogy a felismert feladatok eredményes teljesítésével a szervezet működését a hallgatók számára minél hasznosabbá” tehesse Lados, illetve az ELTE HÖK tisztségviselői számára megválasztása esetén szervezne mind szakmai felkészültséget, mind soft skilleket fejlesztő képzéseket.

Sujtó Attila fő céljai között szerepel az oktatás hallgatói véleményezésének alapos újragondolása, az érdekképviselet hatékonyságának növelése, a hallgatói rendezvényekre vonatkozó hosszú távú koncepció elkészítése, a szervezetet érintően a fenntarthatóság érdekében pedig nagyobb hangsúlyt helyezne az utánpótlásképzés tudatos tervezésére, a jövő érdekképviseletének építésére. De nem csak szakmai célok vezérlik: „szeretném meghálálni a hallgatótársaimtól az évek során kapott támogatást és szeretném az érdekképviseletben megszerezett tapasztalataimat ezen inspiráló közeg szolgálatába állítani” – mondta el Sujtó. A vele induló tisztségviselőkről, valamint elképzeléseikről a sujto2016.elte.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, ugyanitt szívesen fogadják a kérdéseket és észrevételeket is.

Kép: ehok.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]