Folytatódik a felvételi ügyintézés

Április 19-től elérhető az E-felvételi ügyintézési felülete a felvi.hu honlapon. A jelentkezők ellenőrizhetik és javíthatják adataikat, pótolhatják a még hiányzó dokumentumokat, illetve egy alkalommal megváltoztathatják a sorrendet is. A módosítások elvégzésére július 12-ig van lehetőség. Fontos megemlíteni, hogy a változtatások csak az elküldött kérelmek feldolgozása után látszódnak az E-felvételi felületén.

Elindult a felvételi elektronikus ügyintézési időszaka, a www.felvi.hu-n április 19-től érhető el ez a felület. A felvételizők megtekinthetik a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataikat, a megjelölt képzéseket és azok sorrendjét. Eltérés esetén a jelentkezéskor megadott adatok egyszerűen javíthatók. A felületen a korábban feltöltött dokumentumok feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét és a dokumentumképeket is lehet ellenőrizni. Mivel a felvételi eljárás során a tájékoztatás végig online formában történik, fontos folyamatosan figyelni a megadott e-mail fiókot, illetve az E-felvételi felületét.

Az e-ügyintézés elindulásával párhuzamosan letölthetővé vált a Jelentkezői státuszlap, amely az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában található. A jelentkezőknek ellenőrizniük kell a státuszlapon szereplő információkat, és ha hibát találnak, vagy valamit módosítani szeretnének, könnyen megtehetik az ügyintézési funkciókat használva.

A pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb július 12-ig lehet pótolni. Ezeket beszkennelve és az E-felvételi rendszerébe feltöltve kell benyújtani. Akinek technikai okokból kifolyólag nincs lehetősége elektronikusan feltölteni a dokumentumait, postán is el lehet küldeni azok másolatát – egy példányban, a felvételi azonosítószám feltüntetésével – az Oktatási Hivatal címére: 1380 Budapest, Pf. 1190.

A jelentkezési sorrendet a felvételi eljárás során egy alkalommal lehet módosítani az E-felvételin a Sorrendmódosítás menüben, legkésőbb július 12-ig. Ugyanezen a felületen a korábban megadott jelentkezési helyek vissza is vonhatók. Lényeges tudnivaló az is, hogy a változtatások az e-ügyintézés során nem azonnal jelennek meg, hanem csak az elküldött kérelmek feldolgozása után.

Forrás: edupress.hu

Kép: reviewsaboutlaptops.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]