Oktatásügyi rendezvénysorozat indul az ELTE-n

Szakmai rendezvénysorozat indul amiiskolankXXI.hu néven az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán az oktatás ügyét érintő szakmai vitakérdések témakörében. Az előadások célja, hogy az érdeklődők olyan beszélgetésekben vehessenek részt a PPK oktatóinak, kutatóinak vezetésével, amelyek által megismerhetik az oktatással kapcsolatos nemzetközi tendenciákat, illetve a kutatások eredményeit.

A kéthetente kedd esténként megrendezésre kerülő alkalmak március 22-én veszik kezdetüket Hunyady György akadémikus, az MTA II. osztályának elnöke, professzor emeritusnak “Van-e dolga a tudománynak az iskolával?”, valamint Rapos Nóra egyetemi adjunktus, a Magyar Rektori Konferencia Pedagógusképzési Bizottságának alelnökének “Mit tudhat a tanár?” című előadásával. Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílik a témához való hozzászólásra, vita kezdeményezésére.

Az ezt követő alkalmak időpontjai április 5-e és április 19-e. A rendezvénysorozat azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy miért járunk iskolába, mi az iskola dolga a XXI. században, kié legyen az iskola és mi a helyzet az iskolafenntartókkal. Az MTI-nek nyilatkozó Fábri György, a kar dékánhelyettese kiemelte, hogy az ELTE PPK figyelemmel követi az oktatásügyet érintő vitákat és fejleményeket.

A programok ingyenesek, de az alábbi címen regisztráció szükséges.

Forrás: MTI, www.amiiskolankxxi.hu

Fotó: Kovács Tamás

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]