Legyen szép mindenki karácsonya!

A vacsora szentestén; egy új pulcsi a kedvenc színedben; egy, a családot, baráti körödet még jobban összefűző játék, vagy mondjuk régóta hiányolt rajzeszközök – a rászoruló gyermekek és felnőttek is legalább annyira örülnek ezeknek, mint te. Hogy másoknak is felhőtlen, örömtelibb legyen a karácsonya, összeszedtük, hogyan tudtok segíteni a rászorulókon az egyetemen. Bár az ELTE Mikulás-bulija már lezajlott (itt a belépőjeggyel támogattátok a Karácsony Hőse jótékonysági kezdeményezést), azért még bőven van lehetőségetek segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá.

Karácsony Hőse

A Cseppkő Gyermekotthon a gyűjtés már lezárult, de az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola számára még mindig tudtok adományozni. Elsősorban új vagy újszerű állapotban lévő rajzeszközöket, ruhát, játékot, tolltartót, iskolatáskát és édességet várnak. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a könnyebb csomagolás és szállítás érdekében az ajándékokat zacskókba, szatyrokba gyűjtsétek, ne dobozokba.

A gyűjtés december 9. 14 óráig tart. Ajándékaitokat minden karon és a legtöbb kollégiumban le tudjátok adni, a pontos adatokat itt találjátok.

Kollégisták a szebb Karácsonyért

A Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat és az ELTE Kollégiumi Hallgatói Alapítvány ruhagyűjtést szervez a Léthatáron Alapítvány számára, várják a jó állapotú, de már nem hordott, megunt ruhákat – hiszen “ami neked már nem kell, az mást örömmel tölthet el”.

Gyűjtőpontok:

  • ADK: hétfőtől csütörtökig 20 és 21 között, DB-iroda,
  • DUK: hétfőnként 19-19.20, keddtől csütörtökig 20-20.20, DB-iroda,
  • KCSSK: B-C porta, 0-24,
  • KUK: porta, 0-24,
  • NFK: vasárnaptól csütörtökig 20 és 20.30 között, DB-iroda,
  • NUK: kedd és csütörtök, 20-21, DB-iroda,
  • VUK: földszinti liftek előtt, 0-24.

A gyűjtés december 14-ig tart.

Tartósélelmiszer-gyűjtés rászorulóknak

A Hallgatók a Közösség Szolgálatában (HaKöSz) tartósélelmiszer-gyűjtést szervez mátraderecskei rászorulók számára, segíteni tudtok például tartós tej, konzerv, tészta, lekvár, olaj, cukor, liszt, csokoládé, stb. vásárlásával, de a gyerekek karácsonyát játékokkal is szebbé teheted. A gyűjtőpontok:

  • Corvinus E épület, fsz. 7. (HaKöSz-iroda elé kihelyezett piros csomagolópapírba csomagolt kartondoboz)
  • ELTE ÁJK: HÖK-irodában elhelyezett kartondoboz (nyitva tartás: hétfő 14.00-16.00, szerda 12.00-14.00, csütörtök 14.00-16.00)
  • Kőrösi Csoma Sándor Kollégium: “B” portánál elhelyezett kartondoboz

Az adományokat december 18. péntek 14.00-ig adhatjátok le a kijelölt helyeken.

Kép: origo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]