Játékpedagógiai műhelysorozat a TÓK szervezésében

A kreatív pedagógiai felkészítő programok folytatódnak az ELTE Tanító – és Óvóképző Karának jóvoltából, így decemberben „Mindenben zene” jelige alatt zenés játékfajták megismerésével találkozhatnak azok, akik részt vesznek a második műhelynapon. A novemberi mesés foglalkozás után a pedagógushallgatók most Hegedűsné Tóth Zsuzsanna vezénylésével gyakorolhatják a játékos fejlesztő feladatokat.

A Kisgyermek-nevelési Kutatóközpont és a Módszertani Laboratórium a Neveléstudományi Tanszékkel együttműködésben alkotta meg a Játékpedagógia Műhely elnevezésű programsorozatot, amely a gyakorló pedagógusok és pedagógushallgatók játékhelyzetekre történő felkészítését célozza meg elsősorban. A műhelymunkák során a különböző játékfajták elsajátításán kívül játékpszichológiai érdekességeket is megtudhatnak a fiatal nevelők. Ezen kívül a Műhely bevezetést nyújt a módszertani alapok elsajátításába, illetve olyan pedagógiai témaköröket mutat be, amelyek összefoglalják az egészen kis gyermekek és az iskolások játékigényeit is.

A gyermekek zenei önkibontakozásának támogatása igen fontos részét képezi a pedagógusok felkészítésének. Ezért december 16-án 16 és 18 óra között minden olyan tanítóképzős és nem tanítóképzős érdeklődőt szeretettel várnak, akik kíváncsiak, hogy miként működik a zene használata a tanításban. A játékokat Hegedűsné Tóth Zsuzsanna óvodapedagógus illetve az ELTE TÓK oktatója koordinálja, aki a Tesz-vesz muzsika programvezetőjeként a Művészetek Palotájában zajló eseményeket is elhozza videón.

Nincs más dolgod, mint magaddal vinni műanyag flakont, kitört hegyű ceruzát és egy kulcstartót, és élvezni a játékok elsajátítását. Tehát december 16-án délután négy órakor az ELTE TÓK földszinti 4-es termében, Játékpedagógiai Műhely II.!

forrás: tok.elte.hu
kép forrása:gyerekprogramok.info

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]