Az ELTE gyakorlógimnáziumai a legjobbak között

Ismét rangsorolt a HVG a középiskolás között. Friss listájuk és kiadványuk szerint az ELTE gyakorlógimnáziumai 2015-ben is jó helyeket foglalhatnak el, tartják a színvonalat.

Új kiadvány jelent meg a HVG (Heti Világgazdaság) jóvoltából Középiskola – A 100 legjobb gimnázium és szakközépiskola címmel. A 2015. október 29-étől kapható lapban a középiskolák rangsorán kívül az intézmények OKTV eredményeiről, tanulmányi és felvételi adatairól, továbbá sikereikről (sport és tanulmányi versenyek, stb.) is olvashatunk.
A rangsoroláshoz számos szempontot figyelembe véve a fő szempontok a következők voltak: a 2014-es kompetencia felmérés eredményei (matematika és szövegértés), a 2014-es érettségi eredményei (matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, angol/német), illetve annak száma, hányan jutottak be az adott középiskolából a legnépszerűbb egyetemi karokra. Ezek alapján a 10 legjobb a következő:

1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium
2. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
3. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
4. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)
5. ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium (Budapest)
6. ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnázium (Budapest)
7. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest)
8. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
9. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
10. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

Az adatok alapján a második (Radnóti, 2014-ben 3. helyezett), ötödik (Apáczai; 2014-ben 7. helyezett) és hatodik (Trefort, 2014-ben szintén 6. helyezett) hely tehát egyetemünk gyakorlógimnáziumaié, amely szép eredmény és kis előrelépés is a tavalyiakhoz képest.

Az összesített rangsort az Eduline honlapján eléritek. Külön rangsor készült az egyházi iskolákról valamint a szakközépiskolákról, amely listákat az előző mellett szintén elértek az oldalon.

Forrás: Eduline, http://www.elte.hu
Kép: Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]