MKB-ösztöndíj: 18 év, 22 diplomás fiatal

A napokban, október 13-án vehette át angol, illetve nyelv- és beszédfejlesztő tanári diplomáját Kósa Rita, a Pannon Egyetem tanári mesterszakának (volt) tanulója. A Magyar Külkereskedelmi Bank és a Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat Ösztöndíjprogramjának huszonkettedik felsősokú képesítést vagy szakmát szerzett fiatalja ezzel bekerült a Végzett Diákok Klubjába. A program megüresedett helyeire idén is több mint százszoros túljelentkezés volt. A 13 szerencsés nyertest ugyanezen alkalommal, ünnepélyes keretek között fogadták be hivatalosan is az Ösztöndíjprogramba.

Az MKB Bank 1997-ben létrehozott ösztöndíjában kezdetben 20, ma már minden évben 100 tehetséges gyermek részesül, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 ezer forintot.

Az edupress tudósítása szerint az ösztöndíj elnyerésének három feltétele van: a kitűnő tanulmányi eredmény, a szociális rászorultság és az, hogy a pályázó a tanulmányokon kívül a sportban, zenei tanulmányokban vagy egyéb területen kiemelkedő teljesítményt nyújtson.

A támogatásra való jogosultság el is veszíthető, amennyiben a támogatott nem tudja tartani a szintet. Azonban aki folyamatosan jó teljesítményt nyújt, azt egészen az egyetemi-főiskola alap-, illetve mesterszakos diploma megszerzéséig segítheti az ösztöndíj. Ez havi 16 ezer forintot jelent a fiatalok számára.

Az első ösztöndíjas 2007-ben vehette át diplomáját. Az MKB Bank igyekszik figyelemmel kísérni pályakezdő ösztöndíjasai sorsát, ez okból alapította meg 2009-ben a Végzett Diákok Klubját is, amelynek taglétszáma Ritával 22-re emelkedett, aki 2001 óta részesült a támogatásban.

Forrás: gyermekmento.hu
Kép: pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]