Ha nem késitek le a határidőt, már októberben megkaphatjátok az igényelt pénzt

Azok a hallgatók, akik az első hiteligénylési határidőig, tehát szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én már hozzájuthatnak az igényelt összeghez.

A szabad felhasználású Diákhitel 1-hez, 1,9 százalékos kamattal, képzési formától függetlenül juthattok hozzá, és havonta legfeljebb ötvenezer forinttól igényelhetitek. A 2 százalékos kamatú Diákhitel 2-t csak az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók kérhetik képzési díjuk kiegyenlítésére, felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege.

A Diákhitel 1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel 2-nél közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik a pénz.

Diákhitelt kétféleképpen igényelhettek: a Diákhitel Direkt online felület mellett már a felsőoktatási intézmények elektronikus felületéről is elindítható az igénylés. További segítséget kérhettek a KÖKI Terminál 2. emeletén található személyes ügyfélszolgálaton, amely két szombaton, szeptember 5-én és 12-én nyitva tart 10-14 óra között. Emellett még a Kacsa utcai ügyfélszolgálati iroda is üzemel a megszokott nyitvatartási időben.

A hallgatói hitelrendszerről szóló kormányrendelet év eleji módosításával bővült a jogosultak köre, valamint a jogosultsági idő is bővült. Ez azt jelenti, hogy így már 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, illetve tíz félév helyett akár tizenegy félévre is igényelhettek.

kép forrása: http://eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]