Túlélési tippek a vizsgaidőszakhoz

A vizsgaidőszakban sok nehézséggel kell szembenéznünk, ami a tanulást illeti. Adunk pár tippet, miképp lehet elviselhetőbbé tenni ezt a periódust.

Járjatok könyvtárakba, mivel sokkal kevesebb az olyan tényező, ami elvonhatja a figyelmeteket a tanulástól, mint otthon, és a könyvtári környezet is megfelelőbb a tanuláshoz. Érdemes látogatni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, aminek több tagintézménye is van a városban, mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebbit. Abban az esetben, ha valamilyen ritka, nehezen beszerezhető könyvet kerestek, akkor menjetek el az Országos Széchenyi Könyvtárba vagy a KSH könyvtárába, mivel itt minden Magyarországon megjelent írásos művet megtalálhattok. Idegen nyelvű könyvekért keressétek az Országos Idegennyelvű Könyvtárat.

A vizsgaidőszak feszített tempójában könnyen előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban jöttök rá, nincs meg a könyv amire szükség lenne a vizsgához. Több könyvcserélő oldal is létezik, ahol használt könyvek cseréje és eladása zajlik, de antikváriumokban is kedvező áron hozzá lehet jutni használt irományokhoz. Interneten is lehet kutakodni, például a tankönyvtár.hu-n, Scribden vagy a Google Bookson.

A stressz elkerülése, csökkentése is megkönnyíti a mindennapi monoton tanuláshoz szokott idegrendszereteket. Kávé helyett igyatok teát, egyetek diót, sok gyümölcsöt, magas C-vitamin tartalmú ételeket. A sok ülés közepette próbáljatok meg egy kis mozgást beiktatni, például menjetek le egy sétára vagy akár otthon csak álljatok fel kicsit tornázni.

Az időbeosztást illetően fontos, hogy reális elképzelésekkel vegyétek fel a vizsgáitokat, nem jó ha besűrítitek pár hétre, mivel így majd feltornyosul a sok tanulnivaló, ami csak még több gondot okozhat. Ha nem az elképzelésetek szerinti időpontba sikerült felvenni egy vizsgát, akkor se rakjátok át máshova, mert borulhat az egész terv. Végül: ne halogassátok a tanulást, mert csak még nehezebb lesz elkezdeni. Keressetek motivációkat!

Forrás: Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]