HÖOK Őszi Vezetőképző 2014

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája idén ősszel is megtartotta vezetőképzőjét. A szokásos szekciómunkákon túl most lehetőség nyílt a közelgő felsőoktatási változásokkal foglalkozni, ezzel kapcsolatban véleményeket, javaslatokat megfogalmazni.

A november 6-9-ig Siófokon megrendezett vezetőképző péntek délelőtt egy megnyitóval kezdődött, ahol a hivatalban lévő elnök Körösparti Péter, a megválasztott és januártól elnöki posztba lépő Gulyás Tibor és a Felsőoktatási Tervezési Tanács elnöke, dr. Székely Mózes mondtak köszöntőket.

Ezután elkezdődött a munka, hét szekció között választhattak a résztvevők, „Vezetői felelősség a hallgatói önkormányzatokban”  Kiss Edina (ELTE) és Simon Balázs (NKE) vezetésével, „Választási reformok” Garbai Ádám (ELTE) és Vámosi Péter (SE) irányításával, „Alapfeladataink: tanulmányi és szociális kérdések” , ahol Bognár István (DE) és Kaizinger Tamás Töhötöm (BCE) voltak a szekcióvezetők, „Rendezvényszervezés a közösségépítés szolgálatában”  Molnár Zalán (NYF) és Tompos Balázs (BME) vezetésével, „Hallgatói szolgáltatások, szabályszerű és átlátható gazdálkodás”  Pausits Péter (ÓE) irányításával, „Külügyi szekció”  Gáspár Marcell és Konyári Ádám (ME) szekcióvezetőkkel és a minden évben meghirdetett „Alapozó szekció” , ahol minden szakterület bemutatásra került. Újdonságként  most a szekciók két naposak voltak, az első nap előadásokon lehetett részt venni, a második nap workshopokon hasznosították az ott elsajátított tudást, szombat este pedig összeült a HÖOK Választmánya, ahol megtárgyalták a szekciókon elért eredményeket.

A hétvége folyamán az ország legtöbb felsőoktatási intézménye képviseltette magát, így az ELTE Hallgatói Önkormányzata is, valamint több ELTE-s előadó is szerepelt a szekciókon.

Kép: hook.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]