Összefogás a cukorbeteg óvodásokért

Hazánkban egyre nő a cukorbeteg gyermekek száma, pontosan nem tudni, miért. Az őket nevelő szülőknek komoly problémákkal kell találkozniuk, amikor óvodába íratnák gyermeküket.

Nagyon kevés intézménybe veszik fel az ilyen jellegű figyelmet igénylő kisgyerekeket. A családnak ezért vagy lakóhelyet kell váltania, vagy az anyuka egész nap a folyosón vár a foglalkozások alatt, hogy beadhassa a szükséges inzulin-injekciót gyermekének napközben. Ezért akár az állását is elvesztheti, de sokszor nincs más megoldás.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány fél napos képzéseket szervez óvónőknek, amely után el tudják látni a diabéteszes gyermekeket. Ahogy Erős Antónia, a szervezet alapítója elmondta: remélik, hogy két év alatt az ország összes megyéjében lezajlanak ezek a képzések.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara is becsatlakozott a programba, mostantól a hivatalos képzés részét képezi ez a tanfolyam.

Az alapítvány egyéb programokkal is igyekszik felhívni a figyelmet a cukorbetegségre, például az „egyszer élünk” programsorozattal. A szűrőakcióval fesztiválokon találkozhatunk, ahol bárki megmérettetheti vércukorszintjét, koleszterinjét, vérnyomását.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]