Diplomamentő program – nyelvvizsgázzatok ingyenesen!

Ha abban a szorult helyzetben vagytok végzősként, hogy nincs nyelvvizsgátok, akkor ne habozzatok! Péntekig, április 4-ig regisztrálhattok a diplomamentő programra.

Pontosabban olyan hallgatóknak hirdették meg a programot, akik már leállamvizsgáztak (és nincs jogviszonyuk), de a nyelvvizsga még hiányzik az örömhöz. Az új szabályok szerint az illető lehet 35 év feletti is és fél nyelvvizsgával rendelkező. A regisztrációt az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) oldalán tehetitek meg, amelyet követően pályázatot is le kell majd adnotok április közepe táján. Ezen hónap végén fognak várhatóan megindulni az angol, német és francia tanfolyamok. Ha valakinek szakmai nyelvvizsga hiányzik, azt külön érdemes jelezni egy e-mailben a diplomamneto@ofa.hu címre. Részletesebb útmutató a regisztrációhoz: http://ow.ly/vnPlG

Kritériumként alapfokú nyelvtudással rendelkeznetek kell, amelyet egy szintfelmérő vizsgával mérnek. Ha ezen valaki túljut, 6-14 fős csoportokban 120, 180 vagy 240 órás kurzuson van lehetősége részt venni a fent említett három nyelv valamelyikében. Itt pedig B1-ről B2 szintre kell fejlődni.

Aki munkanélküli annál az oknál fogva, hogy nincs nyelvvizsgája és így diplomája, az előnyt élvez a jelentkezésnél, ezt is fontos tudnotok. Ez utóbbiak száma több mint 6000-re tehető; azok száma pedig, akik nyelvvizsgát szerezhetnek, az előzetes felmérések szerint nagyjából 10000 fő lehet. Érdemes hát jelentkeznetek, ha így áll a szénátok!

A résztvevőknek a 2015-ös év utolsó napjáig kell nyelvvizsgához jutniuk. Mi történik azonban, ha mégsem sikerül? Nos, először is mindent be kell vetni: minimum kétszer meg kell ismételni a vizsgát, amelyet sajnos nektek kell finanszírozni. Ha így sem sikerül, sajnos vissza kell fizetnetek a képzés díjának felét, nagyjából 150000 forintot.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]