Huszonöt éves a hallgatói mozgalom

A hétvégén ünnepelte fennállásának huszonötödik évfordulóját a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Siófokon.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezték a HÖOK őszi vezetőképzőjét Siófokon. Az idei alkalommal azonban egy másik apropó miatt is különleges volt a rendezvény, hiszen a hallgatói mozgalom huszonötödik szülinapját ünnepelte.

A program péntek reggel kezdődött, aminek keretein belül az ország több felsőoktatási intézményéből érkező  Hallgatói Önkormányzatban dolgozó hallgatók vehettek részt különböző szekciókon. Volt alapozó szekció, ahol a frissen bekerült HÖK-ösök nyerhettek betekintést a HÖK-ök és a HÖOK munkájába, külügyi szekció, ifjúsági szekció, amely az elmúlt huszonöt év ifjúságpolitikai folyamatait foglalta össze, HÖOK identitásának közös értelmezése tréning, pályázatírás és pályázati lehetőségek hallgatói szervezeteknek szekció, karrierirodák munkatársainak szakmai képzése és szakterületi kooperáció kiépítése karrier irodák között szekció, ahol a BME Iskolaszövetkezetének és az ELTE Karrierközpontjának működésébe nyerhettünk betekintést.

Ezen kívül kerekasztal beszélgetések és ismert vendégek vettek részt az eseményen. Péntek délután dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár látogatott el a vezetőképzőbe és osztotta meg emlékeit és tapasztalatait a hallgatói mozgalommal kapcsolatban, este pedig két korábbi OFÉSZ (a HÖOK elődje) elnök, dr. Gilly Gyula és Skultéty Tamás meséltek a hallgatói mozgalom megalakulásáról és tapasztalataikról.

A szombati napon folytatódtak a szekciók, előadások és tréningek, az esti záróünnepségen pedig jött az igazi ünnepség, amikor a HÖOK jelenlegi elnöksége tortával, pezsgővel és egy az elmúlt huszonöt évet összefoglaló kisfilmmel köszönte meg a résztvevők jelenlétét és a közös munkát.

A hétvégén több, mint háromszáz hallgató volt jelen a különböző előadásokon, az ELTE-t harminc HÖK-ös képviselte.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]