ELTE Hallgatói/Oktatói Fórum

2012. december 10. 16:00 Lágymányos, Északi épület Gömbaula. Tarts velünk, mert betelt a pohár.

Kedves Hallgatótársaink! A hallgatói szerződés röghöz köt minket, a diákhitel adósrabszolgaságba taszít, míg a kormányzat nem képes a munkahelyek számának növelésére. A keretszámokkal együtt csökkentik a hallgatói juttatásokat, a tanulmányi ösztöndíj és a szociális támogatás eddig is nevetséges összegei tovább fognak csökkenni. Tartsatok velünk, hogy kiálljunk a jövőnkért!

Kedves Egyetemi Polgárok! A felsőoktatási intézmények végveszélybe kerültek. Az ELTE, Magyarország legnívósabb egyeteme sorra válik meg kiváló Oktatóitól. Nem csak a Hallgatókat, a tudományt is röghöz kötötték. Sem Oktatók, sem Hallgatók nélkül nincs Egyetem. Tartsatok velünk, mert tennünk kell az Egyetemünkért!

Kedves Diákok! A felsőoktatást visszavonhatatlanul tandíjassá tették, bárhogy is próbálják leplezni. A részösztöndíj, a hallgatói szerződés, a diákhitel mind azt jelenti, fizetnünk kell. A felsőoktatás nem a tehetségek, a fiatal értelmiség kibontakozásának a lehetősége, hanem a felső tízezer magánoktatása lesz. Tartsatok velünk, mert a felsőoktatás Nektek is jár!

Kedves Szülők! Hiába nevelitek hazaszeretetre gyermekeiteket, ha oktatásukat, képzésüket a kormányzat már nem vállalja. Nem sodorhatjátok családotokat szociális katasztrófa szélére, nem kockáztathatjátok mindnyájatok egzisztenciáját. Tartsatok velünk, hogy ne kelljen választanotok, melyik gyermeketek tanulmányait fizetitek!

Érdekvédelmi Szervezetek! Az egyezkedés véget ért. Hiába próbáltatok naivan tárgyalni a kormányzattal, hiába mentettétek a menthetőt, a párbeszéd véget ért, már nincs kivel vitatkozni, hazudtak. Tartsatok velünk, mert a döntéseket már nekünk kell meghoznunk!

Magyarország Értelmisége! A felsőoktatás rombolásával diplomátok értéke egyre csökken, a tudomány szabadsága a felső tízezer kiváltságává válik. Az állami presztízsberuházásokra költött milliárdok miatt nem maradt forrás az oktatás és a pedagógusok támogatására. Tartsatok velünk, mert a tudás szabadsága a demokrácia alapja!

Tartsatok velünk: http://www.facebook.com/events/394479777298843/?fref=ts

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]