Házimozi cipősdobozban

Üresen tátongó cipősdobozok sorakoznak a pincében, mert arra gondolsz, hátha egyszer szükséged lesz rájuk. Ismerős?

Egy doboz, egy kisautó vagy játék baba, egy könyv, egy kis édesség – és valakinek a karácsonyát máris boldoggá tetted. Az ÁJK is csatlakozott az országos cipősdoboz akcióhoz, így a hallgatóknak egy hétig volt lehetőségük arra, hogy az ajándékcsomagokat leadják a HÖK irodájában.

A program mottója: Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba? A jogászok túlteljesítettek, az akció során ugyanis olyan felajánlást is kaptak, amelyet akármennyire erőltetnénk, biztosan nem tudnánk belegyömöszölni egy kisebb fajta dobozba.

Tóth Réka, a főszervező elmondta, elégedettek az összegyűlt csomagok számával, és nagyon örülnek, hogy ők is hozzájárulhattak ahhoz, hogy jó néhány kisgyereknek boldogabb legyen a karácsonya.

„31 karácsonyi doboz gyűlt össze pontosan, egy zacskó játék, sőt, egy nevét elhallgató felajánló egy házimozi rendszert is adományozott. Már javában tartanak a vizsgák, zh-k, szóval úgy gondolom, ezzel az eredménnyel teljesen elégedettek lehetünk, hiszen sok rászoruló gyermeknek tudunk ezzel örömet szerezni, és a szervezet is nagyon boldog volt, amikor átadtuk a csomagjainkat.”

Nem először volt jótékony idén a HÖK: az „ELTE Mikulás” elnevezésű program során több mint 250 csomagot gyűjtöttek össze, amelyeket a Cseppkő utcai Gyermekotthon és Óvoda lakói között osztottak szét. A másik kezdeményezés pedig az ELTE ÁJK Instruktori Kör és Keczán Pál szervezésében a palacsintaBISZTRÓ volt, aminek köszönhetően Böjte Csaba árvaházai 330 000 forintot kaptak.

A cipősdoboz akció során összegyűlt ajándékokat egy árvaház, illetve egy kórház részére juttatják el, így azok valóban a rászorulókhoz kerülnek majd. Ha lemaradtál volna az ÁJK akciójáról, még december 19-ig van lehetőséged arra, hogy összeállíts egy szeretetdobozt, ugyanis Budapest számos pontján találhatsz olyan helyeket, ahol hétfőig még várják az adományokat.

Berta Kitti
ELTE Online

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]