TEDxELTE – az inspiráló gondolatok tere

Bizonyára már te is több TED Talknyi bölcsességet hallottál már, ha pedig még nem ismernéd magát a konferenciasorozatot, itt a lehetőség, hogy ne csak másokét hallgasd, de hallattasd is a hangod egy TED Talk keretében. A 2019-ben induló TEDxELTE sorozat első alkalma októberben kerül megrendezésre, amire június 23-ig várják az előadók jelentkezését.

A TED konferenciák lényege, hogy olyan inspiráló és forradalmi gondolatokat osszanak meg, amik nagy hatást tesznek hallgatóikra. Nemcsak a videók témái, de az időtartamaik is változók. A rövid inspiratív videótól egészen a hosszú és teoretikus elméletfejtegetésig lehet találni beszédeket. Ezeknek az előadásoknak az egyik jellegzetessége, hogy rendkívül jól vannak felépítve, így nem csak tanulságosak, de egyúttal élvezetesek és hatásosak is. Példaként itt van egy beszéd arról, hogy hogyan tartsunk meggyőző előadást.

Korábban is rendeztek már TED konferenciát. Ilyen volt például a TEDxDanubia, TEDxBalaton és a TEDxYouth@Budapest, azonban ez az első olyan alkalom, ami kifejezetten egyetemistáknak ad lehetőséget arra, hogy megoszthassák gondolataikat.

Miket várnak a jelentkezőktől? Kezdésnek elég egy jó gondolat. Ez jöhet egy korábbi kutatásból, szemináriumi dolgozatból, de lehet ez akár egy inspiráló történet is. A lényeg az, hogy legyen meg benned a löket és az indíték, amiért meg akarod osztani másokkal.

Ha pedig ez már megvan, akkor ne habozz! Jelentkezni ezen az oldalon lehet, a határidő pedig június 23. Lényeges, hogy miután röviden vázoltad, hogy miért és mivel szeretnél jelentkezni, fel kell töltened egy rövid videót, amiben az általad választott ötletről beszélsz. Ezért is fontos, hogy ne hagyjátok utolsó pillanatra a jelentkezést. Hatással szeretnél lenni a jövőre? Tedd ezt a TEDxELTE konferencián!

A kiemelt kép forrása: a TEDx ELTE Facebook-oldala.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]