„S tanuskodom a napról, hogy ragyog” – Fizika mindenkinek

Középiskolásoknak és a fizika iránt lelkesedőknek közérthető nyelven tartanak előadásokat az ELTE TTK Fizikai Intézetének kutatói.

„A klasszikus világ fogalmai körbevesznek minket, és ezért úgy érezzük, eleve adottak és megváltoztathatatlanok. A kis méretek tartományában végzett mérések azonban egy más világot mutatnak nekünk. Át kell értelmeznünk nem csak azt, mit értünk részecske vagy hullám alatt, hanem azt is, vajon mit is jelent a tér és az idő” – írja Jakovác Antal, az ELTE Atomfizikai Tanszék oktatója A kvantumvilág című előadásának kivonatában, amelyet teljes pompájában meghallgathatnak az érdeklődők december 13-án 17 órakor, az ELTE TTK lágymányosi északi tömbjének Eötvös termében Az atomoktól a csillagokig című előadás-sorozat keretében. Bár ez az év utolsó előadása, már a 2019-ben tervezett program is megtekinthető a honlapon.

Az előadás-sorozat hasznos azoknak, akik gimnáziumi tanulmányaik során komoly érdeklődést mutatnak a fizika és úgy általában a természettudományok iránt, illetve az egyetemi hallgatók is tájékozódhatnak a kutatók, tanáraik friss eredményeiről.

Szóval ha szereted a fizikát, ha mindig is érdekelt a világegyetem anatómiája, vagy csak szeretnél egy jó délutáni programot (ami ráadásul gyarapítja is a tudásod!), ne habozz, hiszen a sorozat már tizenegyedik éve fut még mindig töretlenül – a kedvedért.

Források:
http://atomcsill.elte.hu/program/
https://www.elte.hu/content/a-kvantumvilag.e.10805

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]