Ki viszi be az irodalmat? – Műhelykonferencia a jövő tanárságának

Ki viszi be az irodalmat? címmel rendez műhelykonferenciát az irodalomSZEMLÉLET csoport.

A csoportosulás az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar tanár szakos hallgatóinak kezdeményezése: céljuk többek között a magyartanítás vérfrissítése. A konferencia tekinthető a magyartanítási módszertani táborok folytatásaként – a hallgatók az eseményen ugyanis önálló módszertani ötletekkel rukkolhatnak elő, és gyakorló tanárok vezetésével műhelymunkában is részt vehetnek.

A konferencia és a csoport célkitűzései ugyanakkor nem merülnek ki a memorizált szemléletek és attitűdök megújításában – a közösségépítés, a tanáridentitás kialakulásának és alakulásának támogatása, a tanár szakosok egymás közti kommunikációjának elősegítése is rendkívül fontos tényező számukra.

kiviszibe-logo

A hallgatóság szembesülhet az előadások során az olvasásaktus traumaszembesítő és feldolgozó mechanizmusával, a groteszk hangnem lehetséges megközelítéseivel az iskolában, vagy például a sakk-készlet irodalomórai felhasználhatóságával.

A konferenciát október 19-20-án tartják, helyszíne pedig az ELTE BTK B épületének 217-es terme.

Részletes programterv az alábbi honlapon érhető el: https://irodalomszemlelet.wordpress.com/2018/09/27/ki-viszi-be-az-irodalmat-program/ (Az előadások címére kattintva elérhetőek az absztraktok is.)

A részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött: https://goo.gl/forms/Wyyjp66kAEUM3dSo1

A fentebb említett magyartanítási módszertani táborokról itt olvashatsz: https://irodalomszemlelet.wordpress.com/taborok/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]