V. Eötvös Természettudományos Tábor

Az ELTE Eötvös József Collegiuma az ELTE Természettudományi Karával karöltve ebben az évben is, immár ötödik alkalommal rendezi meg az Eötvös Természettudományos Tábort 2016. július 25. és 31. között Budapesten. A táborba természettudományos érdeklődésű, még érettségi előtt álló középiskolás diákok jelentkezését várták.

Július 25-31 között rendezi meg idén az Eötvös József Collegium és az ELTE TTK az V. Eötvös Természettudományos Tábort. A táborba való jelentkezéshez a pályázó diákoknak egy-egy esszét kellett írniuk a tábor szervezői által megadott témák valamelyikéből június 23-ig, a jelentkezési határidő lejártáig.

A szervezők olyan diákok jelentkezését várták, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz), illetve az informatika, de még nem biztosak abban, hogy ebbe az irányba szeretnének továbbtanulni. A tábor célja az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolás diákok körében. A tábor szervezői arra vállalkoznak, hogy az érdeklődő diákoknak bemutassák az egyetemen folyó szakmai munkát, és hogy azt személyes élménnyé tegyék a számukra.

És hogy mit csinálnak majd a táborozók? Megismerkednek az egyetemi kutatólaborokkal, lehetőségük nyílik kötetlen légkörben beszélgetni napjaink vezető kutatóival, illetve életre szóló barátságokat is lehet kötni. A tábor folyamán a diákok délelőttönként egy közös, majd egy kiscsoportos (a választott szekciónak megfelelő) előadáson vesznek részt. Ebéd után továbbra is szekciónkénti bontásban gyakorlati foglalkozások lesznek, melyeket többnyire az ELTE-n tartunk (pl. laborgyakorlat, planetárium, ásványtár). A vacsorát követően ismerkedős-játékos foglalkozások közül lehet majd választani.

forrás: elte.hu

kép: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]