Telefontöltés bögrével? – Már lehetséges!

Az év legjobb fiatal kutatója, Ann Makosinski legújabb találmánya, az eDrink lehetővé teszi nekünk, hogy az innivalónkkal töltsük a telefonunkat. Az eDrink valójában egy olyan bögre, ami a benne található folyadék hőjével képes energiához juttatni a mobilunkat, akár fél órán keresztül.

Ann Makosinskit már gyerekkora óta foglalkoztatta az izgalmas eszközök feltalálása, így nem volt kétséges, hogy híres feltalálóvá fog válni.

Igazán népszerűvé a 2013-as Google Science Fairen elért 1. helyezése után vált, Jimmy Fallon is vendégül látta népszerű műsorában. Makosinski a díjat egy olyan találmánnyal nyerte meg, melyet eredetileg egy fülöp-szigeteki barátjának készített, aki elektromos áram hiányában nem tudta megírni a leckéjét, ezért megbukott. Ann feltalált neki egy olyan elemlámpát, mely a hideg levegő és a kéz melege közti hő különbségével újra tudja tölteni magát.

A fiatal feltaláló jelenleg első éves a kanadai University of British Columbián, ahol aktívan folytatja a feltalálói munkát. Legfrissebb innovációja az eDrink egy olyan bögre, mely a benne található folyadék hőjével akár fél óráig képes tölteni egy telefont.

Ann Makosinskit a Popular Science magazin az idei év legjobb fiatal feltalálójává választotta.

Forrás: eduline.hu
Kép: treehugger.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]