Egy “i” betű, ami meghódította a világot

Sokféle dolog kering az iPhone-okkal kapcsolatban: van, aki csak erre esküszik, míg mások státuszszimbólumnak tartják. Nyomkodod, tapogatod vagy sem, de vajon tudod, mit jelent az “i” betű az iPhone nevében?

Előkerült Steve Jobs 1998-as prezentációja, amiben az egykori Apple-vezető felfedte, hogy mi is valójában az ikonikussá vált „i” betű.

Ekkor mutatták be az iMac-et, ami Steve Jobs visszatérése óta a cég első legnagyobb dobása volt. Az iMac már annak a filozófiának a szellemében készült, hogy a lehető leginkább felhasználóbarátabb termékeket állítsanak elő. Például minden további nélkül tudott az internethez kapcsolódni, ami akkoriban még nagy szám volt. “Az iMac az internet izgalmának és a Machintos egyszerűségének a házasságából született. Annak szellemében építettük, amire a felhasználóink a leginkább használják a számítógépüket, ami a gyors és egyszerű kapcsolódás az internethez.”– mondta Steve Jobs. Ennek fényében az „i” betű csupa pozitívumra utal:

egyéniség (individual),

tanítás (instruct),

informálódás (inform),

inspiráció (inspire).

Ezután az “i” előtag már az Apple-termékek brandjéhez tartozott, így kapta az iPhone is ezt a nevet. Az kérdéses, hogy az iPod miért ezt az elnevezést kapta, mert nem lehet csatlakozni vele az internethez, de a név maradt, és napjaink egyik legismertebb cégéhez kötődik.

Forrás: player.hu

Kép: www.forbes.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]