Légy KéP-ben! az ELTE TÓK-on – idén utoljára

Folytatódik az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán a Kisgyermek-nevelési Kutatóközpont és Módszertani Laboratórium által szervezett Légy KéP-ben! rendezvénysorozat 2015. december 8-án. Az év utolsó műhelybeszélgetése a matematikai gondolkodás fejlődésének és fejlesztésének témájával foglalkozik, kutatási eredményeket és gyakorlati kezdeményezéseket bemutatva.

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara december 8-án 16 és 18 óra között várja az érdeklődőket a földszinti 4-es teremben. A rendezvényre két előadó érkezik: Krajcsi Attila, az ELTE PPK Pszichológiai Intézetének oktatója, aki Számokkal kapcsolatos résztudások fejlődése óvodásoknál és kisiskolásoknál címmel tart előadást, valamint Schubert Zita a Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskolából. Az ő előadásának címe: Tehetségsegítés matematikából – avagy mindenki lehet jó matekos?

Az első előadásban két, specifikus számokkal kapcsolatos képesség fejlődéséről lesz szó. Az egyik téma a nulla megértése, melynek használatát a gyermekek viszonylag korán felfogják, de meglepően későn gondolják számnak. Az előadó emellett az átváltás képességét tárgyalja majd. Ezt a műveletet általában nehezen tanulják meg a kisiskolások, ezért szükséges a lehetséges okokra rávilágítani.

Schubert Zita gyakorlatorientált bemutatóján a probléma-megoldó gondolkodásról, a kreativitásról, a matematika iránti motivációról, a divergens gondolkodásról, és ennek következményeként a szociális kompetenciák fejlesztésének játékos lehetőségeiről beszél.

Forrás: tok.elte.hu

Kép: hazipatika.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]