Már lehet pályázni az Év Tudományos Rendezvénye címért

Idén is lehet pályázni az Év Tudományos Rendezvénye díjra. Olyan hallgatók által szervezett tudományos rendezvényeket díjaznak, amik szakmai fórumot teremtenek elsősorban a hallgatók számára. Fontos, hogy a rendezvény szervezőinek legalább a fele ELTE-s polgár legyen.

A bírálást az ELTE HÖK Tudományos és Tehetséggondozási Bizottsága fogja végezni. A korábbi években viszonylag szubjektív szempontok voltak, idén a bizottság változtatott ezen. Erről mi is tájékoztattunk már titeket.

Az idei szempontok és pontok a következők:

– Tudományos-szakmai minőség ( 40 pont): tudományos fokozattal rendelkező előadók száma (max. 10 pont), a rendezvénnyel kapcsolatos média megjelenések száma (max. 10 pont), inter- és multidiszciplinaritás (max. 10 pont), nemzetköziség, egyetemköziség (max. 10 pont)

– Tehetséggondozási funkciók (40 pont): a hallgatói előadók létszáma (max. 15 pont), a hallgatói szervezők száma (max. 15 pont), publikációs lehetőség biztosítása (max. 10 pont)

– Szervezettség (20 pont): a rendezvény látogatottsága (max. 5 pont), a rendezvény interaktivitása (max. 5 pont), a rendezvény lebonyolítása (max. 10 pont)

A pályázatot elektronikusan kell elküldeni a tudomany@ehok.elte.hu e-mail címre, melynek tartalmaznia kell a rendezvényről szóló részletes beszámolót, egy maximum 3 oldalas kivonatot („absztraktot”), a főszervező(k) és szervezők nevét, Neptun kódját, Neptun képzési kódját és végzett tevékenységük rövid bemutatását. Emellett csatolni kell a rendezvény hirdetési felületeit (pl. plakát, szórólap, honlap stb.), a rendezvény kiadványait, sajtócikkeket, beszámolókat, videókat, interjúkat a rendezvénnyel kapcsolatban.

A leadási határidő: 2015. november 08.

Az első helyezett 150000 forintos támogatásban részesül, továbbá elnyeri „Az Év Tudományos Rendezvénye – ELTE 2015” címet, mellyel tovább hirdetheti rendezvényeit és nagyobb népszerűségre tehet szert.

A második helyezett 100000 forintos jutalomban részesül, a harmadik pedig 50000 forintot kap.

Az eredményekre sem kell majd sokat várnotok: e-mailen keresztül fogtok értesítést kapni november 30-ig.

A díjátadó pedig decemberben lesz, a Szenátus ülésen.

Kép: www.campusfiresafety.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]