Diákcsere program indul!

Szívesen töltenél egy-két félévet Amerikában, esetleg Ausztráliában? Itt a lehetőség!

Az ELTE nemzetközi ügyek rektorhelyettese, Dr. Erdődy Gábor pályázatot írt ki 2013/2014-es tanévre, az Utrecht Network–MAUI és az Utrecht Network–AEN hallgatói mobilitási programokban való részvételre.

A pályázatot elnyerő hallgatók részképzésben vehetnek részt, azaz lehetőséget kapnak arra, hogy a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük, és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe intézeti/tanszéki engedéllyel beszámíthatók. A tanulmányutak célja félév-áthallgatás, a szakdolgozat elkészítése, illetve a szakos tanulmányokkal egybekötött szakmai gyakorlat lehet. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat és/vagy a szakmai gyakorlatot a küldő intézmény elfogadja, és azt a hallgató itthoni előmenetelébe – az ELTE- s kreditszámokon – beszámítja, valamint a fogadó intézmény hajlandó fogadni az ELTE által jelölt hallgatót. A pályázat ösztöndíjat nem biztosít, ellenben a fogadó egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat.  A hallgatók itthon is beiratkoznak és rendes ösztöndíjukat a külföldi tartózkodás idejére is megkapják.

Az Utrecht Network–MAUI (Mid-America Universities International) keretében összesen mintegy 100, az Utrecht Network–AEN (Australian European Network) keretében 50 hallgatócserére van lehetőség. Pályázni a 2013-14-es tanév 1. és/vagy 2. félévére lehet 2013. február 8. 12 óráig. A pályázat postai úton vagy személyesen is leadható az Eötvös Loránd Tudományegyetem Nemzetközi Képzési és Mobilitási Osztályán (Szerb utca 21-23. I emelet 6./23. szoba).

A pályázati anyaghoz csatolni kell a kitöltött jelentkezési űrlapot – angol nyelven, index hitelesített fénymásolatát – magyar nyelven, egy esszét „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja miért épp az adott egyetemre szeretne jelentkezni – magyar nyelven; tanulmányi tervet, továbbá bizonyítványok, oklevelek és kitüntetések is csatolhatók.

További információ az alábbi honlapokon érhető el: http://www.utrecht-network.org/en/site/about, http://www.umsl.edu/services/abroad/maui/index.html, http://www.aen-online.com/

Kép forrása: europarl.europa.eu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]