Ha megszólalnak a Hallgatók…

Irodalmi pályázat határon innen és határon túl nem csak bölcsészeknek!

Hiánypótló, határokon átívelő irodalmi vállalkozásba fogott a Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. Az alapítvány célul tűzte ki az irodalom iránt fogékony hallgatók műveinek egy kötetben történő megjelentetését.

A Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány (VEHA) éppen 15 évvel ezelőtt vállalta fel, hogy létrehozza Magyarország olyan versgyűjteményét, melynek művei felsőoktatásban tanuló tollából származnak. A múlt tisztelete, az akkori pozitív fogadtatás és napjaink értékszemlélete újraélesztette azt az igényt, hogy a megkezdett programot folytatva lehetőségeinkhez mérten korunk új, leendő szerzőinek tollából ismét egy csokrot állítsunk össze, adták hírül a VEHA honlapján a szerkesztők.

A most megvalósuló gyűjtemény a mai egyetemi és főiskolai hallgatók verseinek válogatott kiadása, melyeket így egy helyen találhatna meg a versszerető, versolvasással most ismerkedő közönség. A szerkesztők remélik, hogy mivel a szerzők mai egyetemi és főiskolai hallgatók, így elsősorban az őket érintő és foglalkoztató kérdésekről íródnak ezek a versek, így a hallgatótársak nagyobb érdeklődéssel és megértéssel olvashatják majd a kötetet, ezáltal kedvet kapva más költők verseinek megismeréséhez is.

A program során verset küldhet be minden magyarországi felsőoktatásban tanuló hallgató magyar, illetve amennyiben a szerző valamely nemzetiséghez tartozik, úgy a nemzeti kisebbség nyelvén is, valamint a Magyarország határain kívül jelenleg felsőoktatásban tanuló magyar anyanyelvű hallgatók is.

A beérkezett műveket neves irodalmárokból és művészekből álló szakmai zsűri bírálja el. Az antológia tervezett megjelenési ideje a 2013-as év tavasza. A jelentkezés feltételeiről, valamint egyéb részletekről bővebb felvilágosítást találnak a www.veha.hu/antologia oldalon.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]