Tanulmányaink gyümölcse 5000 €

Megéri külföldön tanulni, ugyanis a jutalmat nagy összegben mérik: 5000 eurót kap az a hallgató, aki elég meggyőzően ír az Erasmussal külföldön töltött idő tapasztalatairól az Arenberg-díj pályázatán.

Egyébként is tudja az egyetemista, hogy önmagáért tanul, a tapasztalat őt építi. Egy idegen országban megélt szemeszter rengeteg élményt jelent. Jót vagy rosszat, szórakoztatót vagy küzdelmeset, lazább vagy keményebb tanulást, de cserediáknak lenni mindenképp előrelendíti a személyes és a tanulmányi-tudományos fejlődést. Sőt, ha összegzi a tapasztalatokat, akár még a pénzbeli juttatást is.

A Coimbra Csoport egyetemi hálózat újra meghirdeti a jeles Arenberg-díjra szóló pályázatát. A győztes jelentkező 5000 eurót kap egy összegben. A felhívás azoknak szól, akik 2011. november 30. és 2012. november 30. között szerzik meg a mesterdiplomájukat, és Erasmus-ösztöndíjjal legalább egy félévig külföldön folytatták tanulmányaikat.

A tavalyi győztes Tóth-Czifra Júlia volt, aki irodalom- és kultúratudomány mesterszakon végzett és az Erasmus által támogatott idejét Leidenben töltötte. Júlia azóta PhD-hallgató az ELTE-n.

A pályázat írásakor ellenőrizni kell, hogy a külföldi egyetem, ahol a hallgató korábban tanult, a Coimbra Csoport társegyetemei közé tartozik-e. Ugyanis csak akkor bírálják a benyújtott pályázatot, ha az a fent említett mindkét kritériumnak megfelel.

Ha eddig minden stimmel, akkor a díj elnyeréséhez el kell küldeni a jelentkezési lapot – ezen oldalon megtalálható -, illetve egy négy oldalas, angol nyelvű esszét. Ennek tartalmaznia kell a jelentkező szakdolgozatának bemutatását és azt, hogy az erasmusos félév miben és mennyiben segítette a diplomamunka megírását, a hozzá tartozó kutatómunkát és a hazai tanulmányok sikeres befejezését.

Miután mindez elkészült, a pályázat érkeztetési határideje 2012. november 30. éjfél. Személyesen a Szerb utcai Nemzetközi Képzési és Mobilitási Osztályon (NKMO) lehet leadni, vagy elektronikus úton a nkmo@rekthiv.elte.hu címre kell elküldeni. Egyetemünk három jelentkezőt fog kiválasztani, akiknek az anyagát továbbítja a Coimbra Csoporthoz.

Hogy ki nyeri el az idei 5000 euró összegű Arenberg-díjat, 2013. március 30-a után kiderül. Addig is sok sikert a pályázáshoz!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]