Kosaras rangadó a BEAC-on

Az ELTE férfi kosarasai a tavalyi ezüstérmest, a jelenlegi éllovas BC Csepel II-t fogadták a Bogdánfy úton.

Az előző hétvégén kosárrangadót rendeztek a BEAC-on. Az ELTE a tavalyi ezüstérmest, a jelenlegi éllovas BC Csepel II-t fogadta a Bogdánfy úton. Sajnos az eredmény már nem tükrözte a mérkőzés rangadó jellegét, ugyanis a vendégek viszonylag simán, 84-69-re nyertek.

A találkozót jó előjelek kísérték az ELTE-BEAC háza táján. A csapat hármas győzelmi sorozatot tudhatott maga mögött, ráadásul ebből kettőt idegenben ért el, továbbá együttesünk a tabellán – igaz, eggyel több mérkőzést játszva – a Csepel mögött a második helyen állt. Ezekkel együtt bíztunk tehát abban, hogy hátha sikerül a bravúr, és győztesként hagyjuk el a parkettet.

Aztán az első negyedben láthattuk, hogy ez mennyire nem lesz egyszerű feladat… Az idelátogatók nyolc pontos, 20-28-as vezetéssel fordultak az első tíz perc után. Ez természetesen nem tetemes hátrány, de jól mutatja az ellenfél erejét, hogy ötből öt triplát dobott, és mezőnyből is eredményesebb volt, mint az ELTE.

Ezt követően azonban sikerült egy kis meglepetést okoznia a hazai alakulatnak. Olyannira jól kezdtük a második negyedet, hogy a 15. percben már 30-33-at mutatott az eredményjelző. Ez biztató volt, hiszen ez a hátrány még inkább ledolgozhatónak tűnt. A félidőre viszont ismét összekapta magát a Csepel, így 35-41-el fordultak a csapatok. Mindenképpen pozitívumként könyvelhettük azonban el, hogy a negyedet 15-13-ra a mieinknek sikerült megnyernie.

Újult erővel jöhettek ki az együttesek a szünetet követően. Hat pont hátrány ledolgozása volt a cél, és bár nagyon nem sikerült ellépnie a Csepelnek, a tíz körüli előny sajnos állandósulni látszott. Hiába próbálkozott az ELTE-BEAC, ennél jobban nem sikerült megközelítenie ellenfelét. Az utolsó öt percre még egy halvány reményünk volt ugyan, hogy talán megfordíthatjuk a meccset, hiszen ekkor 61-69-re álltak a felek, ám a legvégén már nem tudtunk újítani, így 69-84-re a BC Csepel II nyerte a rangadót.

Az egyéni teljesítmények tekintetében jobbak voltunk, hiszen a mezőny legeredményesebbje Buza Dániel lett a maga 25 pontjával, amiből hármat triplaként könyvelhettünk el. Ráadásul csapatunk tagja, Varga Zsolt érte el a legjobb teljesítményindexet, köszönhetően 19 pontjának és 14 lepattanójának. Ennek ellenére sajnos nem ez döntött a két gárda között, hanem az összteljesítmény, amiben ezúttal nem sikerült felülmúlni az ellenfelet.

„Egy rutinos, több éve együtt játszó csapattal kerültünk szembe, akik nemcsak hogy jól szervezettek, hanem remekül dobnak. Három pontosaiknak és mezőnybeli jobb dobószázalékuknak köszönhetően ma megérdemelten győztek a csepeliek” – árulta el Szabari Krisztián sportösztöndíjasunk a vereség okát.

A következő fordulóban a TF SE-hez látogatunk, ami szoros meccsnek ígérkezik. Az bizonyosnak tűnik, hogy a tabellán jelenleg elfoglalt előkelő második helyet megőrizéséhez a fiúknak győzni kéne. Itthon legközelebb december elsején az Öregkaszások ellen játszik az ELTE-BEAC, azon a találkozón már egyértelműen és kizárólag a győzelem megszerzése lehet a cél.

ELTE-BEAC – BC Csepel II 69-84 (20-28, 15-13, 15-18, 19-25)

ELTE-BEAC: Földi 11/9, Buza 25/9, Varga 19, Beri 4, Marjay 7 Csere: Bujtás, Molnár, Lőrinczy, Takács 3/3, Szabari Edző: Pintér Attila

BC Csepel II: Cserniczky 14/12, Volf 11, Bálint 18/12, Somogyi L. 8, Tóth 8 Csere: Somogyi Zs. 9, Szabó 4, Bódy 2, Mendzsák 10/3 Játékos-edző: Somogyi László

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]