Kókuszos-kakaós hallucináció

Kóstolgassunk itthon nem ismert trópusi gyümölcsöket, ismerjünk meg rengeteg kakaó- és kávéfélét, vagy hallgassunk meg egy előadást egzotikus hallucinogén növényekről! A Füvészkertben két napig trópusi hatás lesz megfigyelhető.

November 17-én és 18-án a Füvészkertbe egzotikus hangulat költözik a „Trópus a télben” programsorozat keretében. Ez azért számít különleges alkalomnak, mert lehetőség lesz „a piacon” olyan gyümölcsöket és fűszereket kóstolni és vásárolni, amik nem teremnek, de még csak nem is ismertek hazánkban.

A tudományos érdeklődésűeket három előadás is várja. A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet képviselője a trópusokon megtalálható hallucinogén növényekről fog beszélni, a veszélyes hatásukról pedig egy addiktológustól tudhatunk meg többet. Később pedig izgalmas tények derülnek ki a trópusokon használt fűszernövényekről.

Ha pedig aprónéppel érkezünk, akkor őket kézműves foglalkozások és ügyességi játékok teszik próbára: a kókuszdiókért meg kell küzdeni, kötélen kell felmászni értük. Ráadásul ebben a két napban szakvezetővel is be lehet járni a trópusi részleget.

Ha vonzódunk a különleges növényekhez, esetleg érdeklődünk a mesés egzotikum iránt, vagy csak egyszerűen fázunk és (gondolatban) melegebb éghajlatra vitorláznánk, akkor a Füvészkertben a helyünk!

Kép forrása: felsofokon.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]