Dupla ELTE- BEAC győzelem a Futsal MEFOB döntőjében

Az egy éves selejtezők után lezajlottak az elődöntők a MEFOB Final 4-on, az egyetemi futsal magyarországi csúcseseményén, mely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában került megrendezésre.

Elődöntő:

A Futsal MEFOB első játéknapjának női elődöntőjében az ELTE csapata az Eszterházy Károly Egyetem csapata ellen mérkőzött meg. A mérkőzés kiegyenlített játékkal kezdődött, az ELTE gyors előnyre tett szert, aminek 9-0-ás félidő lett a vége. A második játékrészben az Eszterházy már jobban koncentrált a kapuscsere után, és egy szoros félidőt játszott a budapestiekkel. A mérkőzés eredménye így 14-4 lett az ELTE-s csapat javára.

A férfi elődöntőben az ELTE csapata a Miskolci Egyetem ellen lépett pályára. Az egész találkozón fej-fej melletti küzdelem zajlott, azonban a sok hiba mellett az ELTE csapata mindig egy kicsit jobban koncentrált a kék mezeseknél így 1-0 félidő után végül 3-0 győzelmet aratott. A döntőbe így két ELTE-s csapat került be, hiszen az elődöntő másik mérkőzését az ELTE SEK nyerte.

Női döntő:

A női döntőn az egyetemi futsal örök rangadóját játszották a csapatok, ahol a találkozó hatalmas iramban kezdődött így volt bőven dolga a két hálóőrnek. A vezetést a 3. percben azoban az ELTE szerezte meg, a félidő 3-1-es álással zárult sportolóink javára. A második játékrész elején gyorsan zárkózott a TE, 3-2-re módosult az állás. Innen azonban beindult az ELTE-s henger és meggyőző játékkal további 4 gólt szerezve nyerte meg az aranyérmet.

Az ELTE női futsal csapatának játékosai: Móczik – Pinczi, Rigó, Gelb, Králik
játszott még: Haraszti, Tagyi, Tatai K., Scharek, Drexler,Csáki-Zeke

Férfi döntő:

A 2021-es futsal MEFOB-ot napot a férfi döntő, a Final 4 csúcsmérkőzése zárta. Két egyenlő csapat találkozott egymással, azonban az előző napi formából kiindulva talán az SEK tűnt esélyesebbnek az ELTE-s belháborúban. Nagy hiányzója akadt azonban a csapatnak, hiszen kezdőkapusuk piros lapot kapott a csütörtöki találkozókon, továbbá a csapat egyik motorja Péter Ábrahám combja is megsérült. A találkozó nagy iramban és oda-vissza helyzetekkel kezdődött, az első játékrész 1-0-ra végződött az ELTE Budapest javára. A második félidő azonban rögtön két góllal indult, így a mérkőzés állása 2-1-re módosult a SEK javára. A mérkőzés hajrájára érve a fehér mezesek 5-4-es játékra váltottak, aminek 13 mp a vége előtt meg is lett az eredménye, a budapesti csapat egalizált. A hosszabbításban visszavettek a csapatok az iramból, itt már egyik csapat sem szeretett volna vereséget szenvedni. Az ELTE Budapest csapata azonban a hosszabbítás elején betalált a SEK kapujába. Az állás innen már nem változott az ELTE Budapest egy nagyon izgalmas találkozón védte meg címét.

Az ELTE férfi futsal csapatának játékosai: Oswald – Tarpai, Boros, Várkonyi, Gémesi
játszott még: Dunai, Bartucz, Kupás, Márki, Lengyel, Németi, Haála

A díjátadón a rendezvény védnökei és támogatói köszöntötték a csapatokat és adták át a nyereményeket a helyezettek és a különdíjasok számára.

  • A MEFS részéről : Juhász Péter – főtitkár és Kovács György (főtitkár helyettes)
  • Az ELTE részéről: Dr. Scheuer Gyula – kancellár
  • Az NKE részéről: Finta Zita – campus főigazgató
  • Az MLSZ részéről Lovász Tamás – MLSZ Budapesti igazgatóság, igazgató
  • Kovács Kálmán – 56 x válogatott labdarúgó, 5x magyar bajnok
  • Az NKE részéről: Nagy Gergely Gyula – NKE sportiroda vezető
  • A BEAC részéről Simon Gábor – BEAC igazgató

Végeredmény

Női

Legjobb játékos: Haraszti Fanni (ELTE Budapest)

Legjobb kapus: Móczik Alexandra (ELTE Budapest)

Gólkirály: Eigner Eszter (Pécs) a gólkirály. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért.

1.Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest

2.Testnevelési Egyetem

3.Pécsi Tudományegyetem

4.Eszterházy Károly Egyetem

Férfi

Legjobb játékos: Sipos Gergő (ELTE SEK)

Legjobb kapus: Oswald Dániel (ELTE Budapest)

Gólkirály: Tarpai Dániel (ELTE Budapest), Melegh Csongor (BCE), Kőfaragó Szilárd (ELTE SEK)

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest

2.Eötvös Loránd Tudományegyetem, SEK

3. Miskolci Egyetem

4.Budapesti Corvinus Egyetem

Köszönjük a MEFS-nek, az NKE-nek, és a BLSZ-nek a támogatást, nélkülük ez a rendezvény nem tudott volna megvalósulni!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]