Oltásra buzdító kampányt indít a BEAC

Együtt sikerülni fog jeligével a koronavírus elleni oltásra való regisztrációra ösztönző kampányt kezd a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.

A BEAC szervezőit, szakosztályait, sportolóit is nehezen érintette az elmúlt egy év. 2020 márciusában, közel egy éve „Sport mindenkor” jeligével az otthoni, online sportolásra felhívó kampánnyal indult a pandémia okozta új helyzetre való átállás. Az elmúlt egy évben folyamatosan új helyzetekkel kellett megküzdenünk otthon, az egyetemen, a munkánkban, a sportéletben. Edzések és versenyek maradtak el. Edzők kezdtek más munka után nézni, a BEAC szakosztályainak, kollégáinak mindennapjai, anyagi helyzete, fennmaradása került veszélybe.

A sportolók egészségét mindig szem előtt tartva próbáltunk mindenkinek segítséget nyújtani a hosszú, hideg téli napok idején is azzal, hogy online sportolási lehetőségeket biztosítottunk, sportolásra buzdítottunk. A kialakult helyzet fenntarthatatlansága miatt a klub vezetőiként, dolgozóiként kötelességünknek és felelősségteljes döntésnek érezzük, hogy állást foglaljunk az oltással kapcsolatban, és minél szélesebb körben buzdítsunk az oltásra való regisztrációra, hiszen csak így térhet vissza mihamarabb mindannyiunk élete a megszokotthoz, és így térhetnek vissza a sportolók is a BEAC-ba.

Feladatunknak érezzük, hogy mi, a klub tagjai, dolgozói, sportolói és edzői az egészség ügye, a sport ügye mellé álljunk.

A BEAC Atlétikai Szakosztályának veterán sportolója, Dr. Horkay Ferenc szívsebész (interjú ITT), valamint Női Kosárlabda Szakosztályunk csapatorvosa, Dr. Dobos József (interjú ITT) egy-egy velük készült interjúban hívják fel a figyelmet az oltás fontosságára.

Kampányunkhoz – melyben az oltásra és az azt megelőző regisztrációra hívjuk fel a figyelmet – csatlakozott Csere Gáspár, a BEAC olimpikon atlétája, a klub elnökségi tagja, valamint az Erőnléti és Fitnesz-, Labdarúgó-, Szabadidősport. és Cheerleaderszakosztályunk edzői és sportolói is kiálltak az ügy mellett.

A kampánnyal a BEAC közösségi média oldalain, honlapján, valamint a klubbal együttműködő egyetemi és egyéb sport szervezetek felületein, a szakosztályok saját aloldalain találkozhatnak az érdeklődők.

„A klub kérésére olyan sportolók, edzők, és szakemberek álltak a kampányunk mellé és lettek annak arcai, akik több ezer fő számára tartanak hétről, hétre edzéseket, adnak tanácsot, vigyáznak sportolóik egészségére. Hiteles és a közösségükért aggódó, felelősséget érző szakemberek mindannyian. Köszönjük nekik a klub nevében, hogy egy ilyen fontos ügy mellett foglalnak állást” – nyilatkozta Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

A BEAC célja a kampánnyal, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az oltást megelőző regisztráció fontossága, normális és értelmes párbeszéd alakuljon ki a vakcina fontosságáról, és hiteles tájékoztatás jusson el minél szélesebb rétegekhez. Ez az egyetlen út, amellyel közösen, együtt és sikeresen vehetjük fel a harcot a vírussal szemben és térhetünk vissza minél előbb megszokott életünkhöz, valamint a sporthoz.

Együtt sikerülni fog!

Ha ti is szeretnétek, hogy életünk és sportéletünk mihamarabb visszatérjen a normális kerékvágásba, regisztráljatok a koronavírus elleni védőoltásra és ismerőseiteket is bátorítsátok erre: https://vakcinainfo.gov.hu/

Forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]