Megszerezte a szezon harmadik győzelmét az ELTE BEAC Újbuda női NB1-es kosárlabdacsapata

Múlt szombaton mérkőzött meg egymással a Gabányi István Sportcsarnokban az ELTE BEAC Újbuda és a PINKK Pécsi 424 NB1-es női kosárlabdacsapata. A két csapat nem először találkozott ebben a szezonban, a tavaly decemberi találkozót szintén a BEAC nyerte, ráadásul idegenben.

Feszülten indult a hétvégi mérkőzés és az első félidőben szinte fej- fej mellett haladtak a csapatok. 39-39 –es állásnál még senki nem gondolta, hogy a végén közel 20 pont lesz a különbség az ELTE BEAC Újbuda javára! A harmadik negyed végére azonban már biztos 11 pontos vezetést tudhattak magukénak a lányok, amit a találkozó végére tovább növeltek. A végeredmény így 87-71 lett a BEAC csapata javára.

A győztes rangadó után most egy öthetes pihenés vár a csapatra.

Balogh Judit, a csapat vezetőedzője így nyilatkozott a győztes mérkőzést követően: “A 9-es szám egy nagyon misztikus szám nekünk, egy hónapja is ezen a napon nyertünk Kozármislenyben, úgyhogy remélem, sok meccsünk esik majd a jövőben kilencedikére. Tartottam a mérkőzéstől, mert az utolsó két edzésen nagyon jól mozogtak a lányok, és ilyenkor szokott az lenni, hogy az edzés jó, a mérkőzés meg nagyon nem. Az első félidőben ez be is igazolódott, aztán a másodikban ugyanazt csinálták, mint az edzésen. Nagyszerű munkát végeztek, és külön jó volt, hogy mindenki, aki a cserepadról jött, hozzá tudott tenni a meccshez és a fiatalok is nagyon jól szálltak be a végén.”

A csapat legközelebb február 20-án lép pályára a ZTE Női Kosárlabda Klub ellen.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]