Sport mindenkor – BEAC edzések a koronavírus árnyékában

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatban olyan kormányzati döntések születtek, melyek jelentősen érintik klubunk, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club működését. A közoktatási és felsőoktatási intézmények bezárásával, előre hozott tavaszi szünettel március 16-tól a BEAC edzései is szünetelnek. Ez vonatkozik a testnevelés órákra és a BEAC által szervezett edzésekre is.

Ezen intézkedések éppúgy érintik az élsportot, versenysportot, mint a szabadidősportot. A hazai szövetségek felfüggesztették, lezárták a bajnokságokat. A BEAC-ban 18 szakosztályban, közel 40 sportágban 5700 fő sportol rendszeresen. Több mint 70 edző vezetésével, 353 edzést és számos mérkőzést szervezünk városszerte.

“Sport mindenkor” jeligével online edzéssorozatot indítunk, amivel támogatást szeretnénk nyújtani az egyéni sportoláshoz. Üzenetünk, hogy a BEAC sportközösségének tagjaiként érezzétek, még ilyenkor sem vagytok egyedül! Kampányunknak három fő célja van:

  • Az egészség megőrzése, formában tartás
  • A sportolás és edzéseink rendszerességének fenntartása
  • Figyelemfelhívás a járványügyi intézkedéseknek megfelelő, felelősségteljes sportolásra (egyéni/otthoni/szabadtéri)

Célunk, hogy az előrehozott tavaszi szünetben felkészüljünk arra, hogy március 23-tól online elérhető, rendszeres sportolási lehetőséget biztosítsunk sportolóink számára otthoni körülmények között is.

Tervünk közt szerepel egy virtuális órarend kialakítása, online követhető, élő edzésekkel. Ezen kívül tanfolyamainkra bérletet váltó sportolóink számára videós tartalmakat, edzésterveket készítenek edzőink.

Szeretnénk minél több sportágban fenntartani a rendszeres edzéseket, de egészen biztos, hogy jelentkezünk online aerobik, erőnléti, saját testsúlyos edzésekkel, jógaórákkal. Az eszközigényes (spinning, polefitness, ballansz tréning, airflow, küzdősportok, táncsportok) vagy csapatsportágakban edzéstervekkel, kiegészítő mozgásformák bemutatásával készülünk, pl. futótippek olimpikonunktól, Csere Gáspártól.

A virtuális órarenddel hamarosan jelentkezünk, az online edzéseket az alábbi Facebook-oldalainkon március 23-tól találhatjátok majd meg:

Aerobik edzések

Erőnléti edzéses csoportok

Jógaórák

Futótippek Csere Gáspártól és Dani Árontól

Karate gyakorlatok

Forrás:beac.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]