65 ország színeiben sportoltak a 4. University Sports Festival Budapesten

November 29-én negyedik alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az ESN ELTE, valamint a BEAC által rendezett esemény célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról Budapestre érkező egyetemi hallgatókat és betekintést nyújtson a hazai egyetemi sportéletbe. Mindemellett a rendezvény kiemelt célja, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpontja legyen a külföldi hallgatók számára.

Az eseményre 11 felsőoktatási intézményből65 ország képviseletében érkeztek a hallgatók. Így többek között együtt sportolhattak Kolumbia, Laosz, Katar, Finnország és Belgium hallgatói is!

Az USF Budapesten a röplabda és futsal bajnokság mellett több egyéni sportágat is ki lehetett próbálni; számos küzdősportot, aerobikot, az újdonságnak számító airflow jógát és ballansz tréninget, a polefitnesst, a funkcionális köredzést, a spinninget vagy a sakkot.

A programot a BEAC hastáncosai és cheerlederei látványos bemutatókkal színesítették.

Míg a futsal bajnokságban az IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola, addig a röplabda tornán a Metropolitan Egyetem hallgatói nyakába kerülhettek aranyérmek.

Az esemény végén egy intézmények közötti verseny is meghirdetésre került, melyen új bajnokot avathattunk, a Semmelweis Egyetem hallgatói végeztek a pontverseny első helyén. A tavalyi győztes BME hallgatói idén a másodikak lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetem hallgatói állhattak fel.

A szervező ELTE és sportegyesülete, a BEAC számára kiemelt fejlesztési irány, hogy olyan programokat szervezzen, mellyel a külföldi hallgatókat is meg tudja szólítani. Jelenleg már 500 külföldi hallgató sportol rendszeresen évközben a klub edzésein.

A rendezvényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a VIWA Vitaminwater támogatta.

Az eseményen készült valamennyi fotó elérhető a BEAC Facebook-oldalán.

EREDMÉNYEK:

Futsal bajnokság:

  1. IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola
  2. Szent István Egyetem
  3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Röplabda bajnokság:

  1. Metropolitan Egyetem
  2. Semmelweis Egyetem
  3. Szent István Egyetem

Pontverseny:

  1. Semmelweis Egyetem 917 pont
  2. BME 845 pont
  3. SZIE 834 pont
  4. IBS 750 pont
  5. ELTE 726 pont
  6. Metropolitan Egyetem 550 pont
  7. Corvinus Egyetem 520 pont
  8. BGE 271 pont
  9. CEU 205 pont
  10. Testnevelési Egyetem 203 pont
  11. NKE 8 pont

Forrás:beac.hu

 

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]