Lelkesedés és nagyszerű hangulat – Ilyen volt az I. Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokság

Március 3-án a Jégkertben első alkalommal került sor az Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokságra. A rendezvény számos érdeklődőt és remek hangulatot hozott. Egy rövid gyorstalpaló után a jelentkező csapatok kipróbálhatták az egyik legérdekesebb téli sportágat, a bajnokság során pedig be is mutathatták frissen szerzett tudásukat, a nap végén győztest hirdettek.

A Magyar Curling Szövetség és a Budapesti Egyetemi Főiskolai Sportszövetség első alkalommal szervezett Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokságot. A rendezők három-, négyfős csapatok jelentkezését várták. Az előzetes várakozásokat felülmúlta a jelentkezők száma. Tíz csapat, köztük három ELTE-s vett részt a versenyen, mindannyian nagyon lelkesen és jókedvűen próbálták ki a curlinget.

A rövid megnyitó és sorsolás után először elméleti képzésre került sor. A curling történetéről, az eszközhasználatról és a sportág magyarországi meghonosodásáról tudhattunk meg érdekességeket. Ezután a gyakorlati oktatás következett. A csapatok megismerhették a curling alapjait, s megtanulhatták az alaptechnikákat. A versenyzők hamar belejöttek a dologba, a kezdeti esések pedig tovább növelték a jókedvet.

Miután a csapatok begyakorolták a mozdulatokat, friss tudásukat gyorsan be is mutathatták. Az indulókat két csoportba sorsolták, először körmérkőzéseket vívtak egymással. A játékosok olyannyira belelendültek a curlingbe, hogy a nap végére már taktikázni is mertek. A csoportmérkőzések eredményei alapján alakult ki a döntő és a bronzmérkőzés párosítása. A finálét a Testnevelési Egyetem „CurTe” elnevezésű csapata játszotta az ELTE-s „KingGeo”-val, a harmadik helyért pedig a BME-s „Vegyesfelvágott” és a Testnevelési Egyetem „Sportmanager” együttese csapott össze. A döntőben a „CurTe” legyőzte az ELTE-s csapatot, így az Universitas Curling Bajnokság első győztesének mondhatja magát. A harmadik helyet végül a „Sportmanagerek” szerezték meg.

A nagy számban érkezett résztvevők aligha bánták meg, hogy kilátogattak erre a remek rendezvényre. Egész nap nagyszerű hangulat és jókedv tükröződött a versenyzők arcán. A barátokat a sport még közelebb hozta egymáshoz, egy pillanatig sem lehetett unatkozni. Egyáltalán nem érződött, hogy első alkalommal került sor az Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokságra. Rengeteg érdeklődőt vonzott az esemény, s nagyon nagy sikerrel zajlott le. Az Universitas Curling Bajnokságnak alighanem lesz majd folytatása a következő években. Ha valaki idén lemaradt, csak ajánlani tudom, hogy legközelebb próbálja ki. A jókedv garantált.

Aki nem szeretne egy évet várni, s kipróbálná ezt az izgalmas sportágat, nyugodtan megteheti. A Magyar Curling Szövetség évente többször várja nyílt nappal az érdeklődőket, további információkat az alábbi linken találhattok: http://www.curling.hu/nyiltnap/.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]