Sportolj kreditért 2018-ban is!

A tanulás mellett úsznál, fociznál vagy röplabdáznál is? Esetleg kipróbálnád a TRX-et vagy a jógát? Netán a harcművészetek érdekelnek? Az ELTE-n közel 40 választható testneveléskurzus közül válogathatsz a Neptunban, így biztosan megtalálod a kedvedre valót!

Emellett az ELTE Fogyatékosügyi Központ és a BEAC együttműködésének köszönhetően a paraúszás- és a csörgőlabdakurzus mellett a tavaszi félévben a Hallatlan salsa című kurzus is kiírásra kerül (Társastánc kurzusnév alatt) , ahol hallássérült oktatóktól sajátíthatjuk el a salsa alapjait. A csörgőlabda és a salsa inkluzív kurzusok, azaz fogyatékossággal élő és ép hallgatók egyaránt jelentkezhetnek rá, míg paraúszást kizárólag a fogyatékosságügyi koordinátornál regisztrált látássérült, mozgássérült és autista hallgatók vehetik fel.
A testneveléskurzusok a szorgalmi időszakhoz hasonlóan általában 12-13 hétből állnak. A félév teljesítésének feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással. A teljesített kurzusért 1 kredit jár, ami beleszámítható a szabadon választható tantárgyakba, így a tanulmányi átlag is javulhat!

A jelentkezés menete:

1. Belépés a Neptun-rendszerbe
2. A „Tárgyfelvétel” fül alatt az aktuális félév kiválasztása, majd kattintás a „Minden intézményi tárgy” fülre
3. A jobb oldali „Keresés” ikon kiválasztása, majd keresés a VTN tárgykóddal
4. Jelentkezés a kiválasztott kurzusra

A kurzusok féléves díja 6000 Ft, ami a Neptunban kivetésben jelenik meg a „Pénzügyek” fül alatt, általában a FÉLÉV VÉGE FELÉ. Egyes kurzusok (például falmászás) plusz költségekkel járnak, ezzel kapcsolatban tájékozódj a megadott elérhetőségeken.
A csörgőlabda, a paraúszás és a Hallatlan salsa az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar támogatásának köszönhetően INGYENESEN felvehető és teljesíthető.

DSC_0927-1024x681
Betelt a kedvenc testneveléskurzusod, amire jelentkeztél volna? Vagy csak órarendi kötöttségek nélkül sportolnál valamit? Válaszd a BEAC délutáni edzéseit, melyekre akár egész évben jelentkezhetsz. Válts bérletet bármikor aerobik, jóga, funkcionális köredzés, spinning és még számos edzésre vagy a konditerembe!

Az edzésidőpontokról, edzőkről, elérhetőségekről az alábbi linken találhatsz információkat: http://www.beac.hu/sportolni-szeretnek/

A sport során nemcsak kreditet és élményeket, hanem új ELTE-s barátokat is szerezhetsz. A sport közösségteremtő erejének és a rendszerességnek köszönhetően sok barátság kötődik a pályán! Ha belekerültél az ELTE sportéletébe, te is ezt ajánlod majd hallgatótársaidnak!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]