Magabiztos győzelem a Bogdánfy úti csarnokban

Február 20-án, hétfőn hazai pályán fogadta az ELTE-BEAC a GARVITTAX együttesét a Bogdánfy úti sporttelepen. A vendég alakulat zsinórban 3 győzelemmel a hátuk mögött, magabiztosan érkezett a párharca és reménykedtek, hogy közelebb juthatnak a dobogóhoz. Az ELTE-BEAC gárdája egy nagyon nehéz meccsen van túl, a listavezető REAC Sportiskola SE vendégeként kaptak ki az előző fordulóban, így itt volt az alkalom a javításra.

A vendég együttes kezdte a mérkőzést, azonban az első komoly helyzet az ELTE-BEAC előtt adódott, Szini László lövését Hajnal Donát bravúrral hárította az első percben. Két perccel később a GARVITTAX megszerezhette volna a vezetést, de Bocsev Balázs elszórakozta az emberfölényes helyzetet és elveszítette a labdát. A csapatok a mezőnyben csatáztak az első öt percben, leginkább felmérték egymás tudását és keresték a gyenge pontokat. Török Máté a 6. percben 5 méterről kínálta meg egy befordulást követően Kinde Gergelyt, de ő magabiztosan hárított. Ezt követően is a vendég alakulat alakított ki helyzetet, de Gergő a felső sarokból tolta a labdát szögletre. A vezető találat előtt még Mudra Ákos szélről spiccel mérte fel Hajnal Donát reflexét, de ezúttal még hárítani tudott a kapus. A 9. percben egy szabadrúgás kombináció után 6 méterről Mudra Ákos már a hálóba juttatta a labdát (1-0). Ezután a vendég együttes próbálkozott és alakított ki több helyzetet is, de nem jártak sikerrel. Nem úgy, mint Soltész Levente, aki egy nagyon szép egyéni akciót követően, a szélről több védőt lerázva a kapu jobb alsó sarkába juttatta a labdát, ezzel 2-0-ra módosítva az állást. A GARVITTAX 15-ös mezében játszó Rusvai György próbált szépíteni és 5 méterről kapásból lőtte a labdát Gergő kapuja felé, de a próbálkozás célt tévesztett. Már a 12. percben 3-0 lehetett volna az állás, de Hajnal Donát kiválóan lépett ki a kapujából, így Szini László nem tudta bepofozni a labdát. A 14. minutumban Mudra Ákos már a második gólját jegyezte, miután egy berúgást követően kapásból ellőt labdája egyenesen a hálóig ment (3-0).
Az utolsó 5 percben a vendég alakulat alakított ki helyzeteket, de Kinde Gergelyt csak az első félidő utolsó másodperceiben tudták megtörni. Egy szögletet követően Vitányi László elemi erővel a hosszú felsőbe ragasztotta a labdát, így életben tartotta a GARVITTAX reményeit a második félidőre is (3-1).

Az első 20 perc az ELTE-BEAC 3-1-es vezetésével zárult, sokkal összeszedettebben és taktikusabban játszott a hazai alakulat.

A második félidőben a GRAVITTAX együttese ott folytatta, ahol abbahagyta, és már a félidő első percében kijátszotta a hazai védelmet, Vitányi Lászlónak már nem volt nehéz dolga, két méterről a kapuba lőtte a labdát (3-2). Ekkor az ELTE-BEAC már érezte, hogy ez így nem mehet tovább és helyzetre helyzetet alakított ki, majd a 25. percben Soltész Levente volt újra eredményes (4-2), amit aztán meg is köszönt csapattársának, Szini Lászlónak, ugyanis kiváló passzt adott neki. Gólpasszt gól követett, mivel Szini László a 26. percben középről eleresztett lövését csak a háló tudta megállítani (5-2). Nem kellett sokat várni a hazaiak következő találatára sem, mert Dobos Dávid a szélről Mudra Ákosnak passzolt, aki ezzel a gyönyörű kapáslövésével már a harmadik gólját jegyezte a találkozón (6-2). A 29. percben Rusvai György a GARVITTAX 15-se 7 méterről egy lecsorgó labdát lőtt a kapuba, amivel 6-3-ra módosította az állást. A vendégek kicsit megemberelték magukat és egy nagyon szép akciót követően Vitányi László sarokkal volt eredményes (6-4). Árendás Tamás azonban úgy gondolta, hogy nem kéne ennyire hagyni az ellenfelet felzárkózni, így a 35 percben ő is megszerezte a találkozón az első gólját (7-4).

A vendég együttes nagyon nehezen viselte, hogy elúszni látszik a meccs és folyamatos reklamálást követően Rusvai Györgynek el is kellett hagynia a játékteret egy piros lappal, ami után volt még egy kis cirkusz a pályán és több sárga is villant. Ezt követően már nem volt említésre méltó történés a meccsen, a hazai együttes megérdemelten szerezte meg a 11. győzelmét a bajnokságban és utazhat pénteken Piliscsabára egy nagyon nehéz meccsre, ahol a PAFC-MITRE csapatával mérkőzhet meg.

Az eseményről készült galériát itt találjátok.

ELTE-BEAC – GARVITTAX, 7-4 (3-1)
Budapest, Bogdánfy úti sporttelep. Vezette: Baghy Csaba, Harmath Zsolt, Máyer Gábor
BEAC: Kinde Gergely, Árendás Tamás, Káplár Tamás, Soltész Levente, Szini László Cserék: Sajben Marcell, Béni Zoltán, Bereczky Máté, Dobos Dávid, Jung Martin, Lugosi Márk, Mudra Ákos, Rácz Roland, Szabó Dávid Vezetőedző: Somogyi Gábor
GARVITTAX: Hajnal Donát, Kovács Arnold, Menyhei Zoltán, Miháldi Ferenc, Vitányi László Cserék: Hangodi István, Zoltán Gergely Tamás, Bocsev Balázs, Gieber Gyula, Rusvai György, Rusvai László, Széll Gábor, Török Máté

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]