Könnyed siker a Dávid Kornél Akadémia ellen

Az amatőr Nemzeti Bajnokság 13. fordulójában az ELTE-BEAC csapata Dávid Kornél Akadémia együttesét fogadta. Az első mérkőzésen, Székesfehérváron 50 ponttal tudtak nyerni (106-56), így nem volt kilátás különösebb izgalmakra.

Az első negyed így is indult, a szokatlanul magas kezdősor sorra szállította a pontokat és a cserék is jól szálltak be a meccsbe, így a negyed végére 16 ponttal elhúztak a hazaiak (30-14). A második etapban aztán kicsit megtorpantak, sokasodtak az eladott labdák és a kimaradt helyzetek, így a vendégek — elsősorban a korábban Pécsett is megforduló Pap Regina játékának köszönhetően — tizen belülre jöttek a félidőre (42-33). A második félidőben a lányok aztán egyértelművé tették, hogy a két csapat között tudásban jelentős különbség van, és simán hozták a kötelező győzelmet.

A statisztikai lapra pedig ezúttal egészen impozáns adatok kerültek: Gocsman Ágota ott folytatta a pontgyártást, ahol szombat este Pécsett abbahagyta (19/6 pont), Barnai Judie neve mellé dupla-dupla került (13 pont, 12 lepattanó), László Boróka 17 pontja mellé 4 blokkot is kiosztott, Suppán Anna pedig egészen elképesztő, hibátlan mezőnybeli dobószázalékkal szerzett 16 pontot és mellé begyűjtött még 10 lepattanót is.

ELTE-BEAC Újbuda – Dávid Kornél Akadémia 94-51

ELTE-BEAC: Pusztai 2, Suppán 16, Gocsman 19/6, László 17, Barnai 13. Cs.: Kocsis 4, Boros 10, Király 4, Lelik 9.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]