I. Ádám György Emlékverseny

Érdemes lesz kilátogatni az első alkalommal megrendezésre kerülő Ádám György Emlékversenyre, mellyel az idén februárban elhunyt Ádám Györgyre, a BEAC sakk szakosztályának vezetőjére emlékeznek.

A BEAC és a Barcza Gedeon SC nemzetközi ifjúsági egyéni- és csapat sakkversenyt rendez Ádám György, sakkszakosztályunk egykori vezetőjének emlékére és tiszteletére, aki 2016. február 9-én hunyt el. A november 10-13. között zajló emlékversenyen számos hazai és külföldi csapat, valamint egyéni játékos méretteti meg sakktudását az értékes nyereményekért.

A játékosok egyénileg és csapatban is sakktáblához ülhetnek, illetve lesz rapidverseny és villámverseny is. Utóbbi kettőn a csapatversenyen résztvevő klubok játékosai, edzői, kísérői plusz a rendező által meghívott további játékosok vehetnek részt. A csapatversenyben meghívott külföldi és hazai klubok 4 fővel (3 fiú + 1 lány) szerepelhetnek.

Lebonyolítás:

Csapatverseny:

7 fordulós (svájci vagy körverseny) – játékidő: 60 perc + 30 mp

Villámverseny:

9 vagy 11 fordulós svájci – játékidő: 3 perc + 3 mp

Rapidverseny:

5 vagy 7 fordulós svájci – játékidő: 15 perc + 3 mp

A villámversenyen és a rapidversenyen kupát, érmet, oklevelet, valamint pénzdíjat (100 Euro) nyernek a legsikeresebb versenyzők. Csapatversenyben szintén kupát, érmet, oklevelet, emlékplakettet és ajándéktárgyakat vihetnek haza a legjobban teljesítők.

Helyszín: 1191 Budapest, XIX. Bartók Béla u. 5. Chessroom Hotel (verseny és szállás)

További információért, a hivatalos versenykiírásért és a részletes programért keresd a BEAC oldalát.

forrás: beac.hu
kép: pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]